Auto-Moto Cestování dobrovolní hasiči Doprava HZS Krimi LZS Moravskoslezský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Dvaatřicetiletý muž na koloběžce po střetu s osobním automobilem utrpěl v Oldřichovicích na Frýdecko-Místecku život ohrožující zranění 


FRÝDECKO-MÍSTECKO – Zdravotnická záchranná služba zasahovala dnes ráno u vážně zraněného koloběžkáře na Frýdecko-Místecku. Před šestou hodinou přijali operátoři informaci o střetu automobilu a koloběžky v Oldřichovicích na Frýdecko-Místecku. Na místo události byla ihned vyslána posádka rychlé lékařské pomoci a vrtulník letecké záchranné služby.

Dvaatřicetiletý muž byl po nehodě v přímém ohrožení života, lékařské vyšetření ukázalo poranění hlavy a mozku. Záchranáři pacienta uvedli do umělého spánku, zajistili jeho dýchací cesty a převedli na přístrojem řízenou ventilaci.

Naložili krční límec a pánevní pás, zahájili podávání léků a připravili muže k transportu do zdravotnického zařízení. Vrtulník jej následně šetrně přepravil na urgentní příjem Fakultní nemocnice Ostrava.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz