Auto-Moto Cestování dobrovolní hasiči HZS Krimi LZS Moravskoslezský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS smrtelná nehoda Technika tragická nehoda Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

TRAGÉDIE: Při dopravní nehodě v Šilheřovicích na Opavsku zemřel řidič osobního vozu, hasiči vyprošťovali hydraulickými nástroji


OPAVASKO – Složky Integrovaného záchranného systému ČR včetně vrtulníku leteckých záchranářů zasahovaly dnes odpoledne u smrtelné dopravní nehody na Opavsku, kde osobní automobil narazil do stromu.

Před půl třetí bylo krajské operační středisko informováno o havárii osobního automobilu na silnici mezi obcemi Šilheřovice a Antošovice. Na místo vyjel tým rychlé zdravotnické pomoci a vzlétli letečtí záchranáři.

V havarovaném vozidle zůstal po střetu se stromem zaklíněn jeho řidič. Zasahující lékař zjistil, že nejeví žádné známky života. Muž utrpěl mnohočetná poranění, která byla neslučitelná se životem, a jeho záchrana nebyla možná. Lékař ZZS tak musel konstatovat smrt.

HZS MSK: Dvě hasičské jednotky zasahovaly dnes odpoledne u tragické dopravní nehody osobního automobilu Škoda Octavia na silnici mezi Šilheřovicemi a Antošovicemi. 

Událost byla na tísňovou linku ohlášena pět minut před půl třetí, na místo byly operačním střediskem vyslány profesionální hasičské jednotky ze stanic Hlučín a Bohumín.

Automobil narazil do stromu, jeho řidič už při příjezdu jednotek k zásahu nejevil známky života. Hasiči k rychlému vyproštění použili hydraulické nástroje, kterými odstřihli dveře a muže vytáhli z vozu. Lékař však musel konstatovat smrt.

Hasiči na Octavii provedli protipožární opatření a uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem, vzhledem k úniku i mimo komunikaci povolal velitel zásahu na místo i orgány životního prostředí.

Po zadokumentování nehody policisty provedli hasiči úklid komunikace.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl
a Jakub  Kozák 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz