Složky IZS Ústecký Z domova Zprávy podle krajů

NAPSALI JSTE NÁM: Setkání zasloužilých hasičů a hasičských veteránů na Mostecku

MOSTECKO – Okresní sdružení hasičů Most uspořádalo tradiční setkání Zasloužilých hasičů a hasičských veteránů – členů, kteří u dobrovolných hasičů působí více než 20 let. Toto setkání se koná minimálně jednou ročně a je využito, kromě setkání starých známých, i k ocenění některých hasičských veteránů.

V letošním roce se setkání uskutečnilo v kulturním domě, správně v ICVA – integrovaném centru volnočasových aktivit – v Obrnicích. Díky pochopení obecního úřadu bylo hasičům zapůjčeno pěkné prostředí. Akce se jako hosté zúčastnili starostové některých měst a obcí, zástupce HZS ČR a vedoucí Aktivu Zasloužilých hasičů KSH Ústeckého kraje.

Starosta OSH Most Ing. Ladislav Langmajer seznámil přítomné s činností okresní organizace v letošním roce, zvláště se zaměřil na velké rozhodující akce, kterými bylo zajištění IX. propagační jízdy hasičů, uspořádání Krajského kola soutěže hry Plamen, dorostu a požárního sportu. Poděkoval všem, kteří se na zajištění těchto akcí podíleli.

Setkání zasloužilých hasičů a hasičských veteránů. Autor: OHS Most

Hasičky z SDH Obrnice se postaraly o žaludky účastníků setkání, na které napekly výborné koláčky a staraly se o spokojenost přítomných. Kolegové myslivci připravili výborný zvěřinový guláš pro naplnění žaludků účastníků setkání.

Aby se na setkání jenom neřečnilo, obveselila hasičata z Obrnic přítomné svým tanečním uměním a předvedly scénku s hasičskou tématikou. Pozadu nezůstaly ani ženy – hasičky z Obrnic. Rovněž ony předvedly svoje taneční nadání s požární tématikou. Následně došlo k ocenění některých hasičských veteránů udělením Čestné uznání OSH, Pamětního listu OSH nebo plakety za jejich dlouholetou činnost.

Přítomní starostové měst a obcí poděkovali hasičům za jejich práci. Vedoucí Aktivu ZH Ústeckého kraje ocenil starost o dlouholeté hasiče a vyjádřil potěšení nad tím, že se takové akce konají.

Autor: Ing. Ladislav Langmajer/starosta OSH Most

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz