Liberecký Složky IZS Z domova Zprávy podle krajů

AKTUÁLNĚ: Rozsáhlý požár chaty v Zákupech na Českolipsku zaměstnává hasičské jednotky

ZÁKUPY – Několik hasičských jednotke právě zasahuje v Zákupech na Českolipsku u rozsáhlého požáru zahradní chaty v Kapucínské ulici v Zákupech.

Při příjezdu hasiči na místě zjistili, že chata je celá zasažena v plném rozsahu. V současné době v okolí probíhá zásah hasičů. Na místě zasahují hasiči HZS Jablonné v Podještědí, JSDH Zákupy a JSDH Mimoň. Hasiči zasahovali na dva útočné proudy C. Z hořícího objektu hasiči vynesli jednu tlakovou láhev a průzkum termokamerou na vyhledávání osob byl naštěstí negativní.

Po vyhlášení poplachu bylo upřesněno, že se jedná o požár zahradní chatky a na místo vyjela ještě CAS32 T815 a byly vyslány také posilové jednotky HZS Jablonné v Podještědí a JSDH Mimoň.

Po příjezdu na místo události byl zjištěn požár pergoly, který se rozšířil do půdního prostoru chaty. Hasiči zasahovali v dýchací technice. Po uhašení plamenů začly rozebírací práce a dohašování skrytých ohnisek.

U požáru zasahují všechny složky Integrovaného záchranného systému ČR Informují o zásahu na svém Facebookovém profilu Hasiči Zákupy.

Zjišťujeme podrobnosti k požáru v Zákupech a budeme aktualizovat.

OBRAZEM: Hasiči zasahovali u požáru chatky v Zákupech

Autor: Honza Vraný
Foto: Hasiči Zákupy, Hasiči Mimoň a příslušník HZS Jablonné v Podještědí

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář