Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Praha Středočeský Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zlínský Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: Amazon v Dobrovízi hodlá od poloviny května uzavřít reklamační centrum. Zaměstnanci se obávají, že přijdou o místo

DOBROVÍZ – Centrum vráceného zboží v Dobrovízi PRG1 (reklamace) logistického centra Amazon v půlce letošního května končí. O práci se tak bojí více než 1 500 zaměstnaců. Někteří přejdou na jiná pracoviště PRG2. I když vedení společnosti o uzavření oddělení reklamace zatím mlčí, naší redakci JV PRESS se podařilo získlat dopis určený zaměstnancům. 

Oficiální dopis

V něm vedení společnosti zaměstnancům mimo jiné oznamuje, že od května 2018 nebude dále pokračovat v provozu centra vráceného zboží, které se nchází právě v budově PRG1.

„Postupně převedeme všechny zaměstnnce Amazonu z budovy PRG1 do do budovy distribučního centra PRG2. Vedení společnosti v dopise nabízí svým lidem exkurze do distribučního centra budovy PRG2 s tím, že půjde o pracoviště s nejmodernějšími technologiemi,“ dodává v dopise Radek Stegbauer. „Jsem rád, že jsem zavčas z firmy odešel a ještě s odstupným. Bůh ví, jak dopadnou exkolegové,“ svěřil se redakci  jeden z bývalých zaměstnanců Amazonu, který odešel na vlastní žádost teprve před pár týdny.

Zaměstnanci Amazonu se ale obávají, že uzavřením reklamačního centra může přijít větší část lidí o práci, což by znamenalo, až 1 500 pracovníků. Jsou jejich obavy oprávněné? Redakce agentury JV PRESS i nadále bude celý případ ohledně plánovaného uzavření reklamačního centra v Dobrovízi sledovat a informace aktualizovat.

Amazon je globálně působící, původem americký e-shop. Stávající dvě dobrovízská centra – starší reklamační a novější logistické – obstarávají zejména doručování zásilek objednaných z německé verze směřující zejména do Německa a okolních zemí včetně České republiky.

Autor: Honza Vraný

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz