Pomáháme Školní okénko Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Příběh, který napsal sám život

KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ –  Velmi smutné. „Jedné naší holčičce zemřela maminka, která od dětství trpěla silnou cukrovkou. Zatím se o ni stará teta, která má u nás ve třídě také chlapečka,“ říká Lenka Walterová s tím, že je to rodina sociálně slabší, mají své 3 děti, přesto se rozhodli holčičku si ponechat.

Přemýšlela, jak jim pomoci, řekla nám paní učitelka ze školky Lenka Walterová Napsala jsem krátký článek na mou zeď na Facebooku. Cituji „Kdybyste měli nějaké oblečení po dětech, malá je drobná,nebo hračky se kterými si už Vaše dítě nehraje a jste ochotni věci věnovat prosím pomozte malé Vanesce.  Situace je o to složitější, že sestřičku, která chodila na Žabičky, si odvezl otec, který s rodinou nežil. Zmohla nás lítost nad celou situaci. Kdyby vás napadla jakákoliv pomoc, určitě to rodina ocení.

„Tento Můj článek pouze u mě na profilu odstartoval to,že se ozvala spousta lidi, co chtěla pomoci, včetně Hanky,“ říká Lenka Walterová.

Děkuji všem, kteří přinesli dárky pro rodinu, která prožívá velký smutek. Děkuji všem, kteří nabídli pomoc a podporu. Dekuji Páje Havrilové a jeji sestře, Lenuta Lazarencu a její kamarádce, Zuzana Ježková, Martinu Peškovi, Zdeňka Brejšková Bertalánová , Ivana Štěpánková …a spousta dalších..V tuto chvíli je pomoc dostačující ..byla jsem ještě domluvena s p. Hankou Kounovskou z Vejprt, která v pátek přijela a předala věci osobně přímo rodině. Velké díky za vaše sdílení, vaši empatii.

Hance a rodinám z jejího okolí nebyl lhostejný osud  Vanesky.  Spolu s hasičem Jindřichem přivezli dětem spoustu dárků – oblečení, hračky, knížky, hygienické potřeby. .potraviny. Alespoň načas rodině odlehčili. A já jsem ráda, že Můj příspěvek sdílela Lenka Kytička Jahlová, sestra Hanky, která se tak o rodině dozvěděla. Jsem ráda, že jsem mohla být u toho. Hanka do pomoci zapojila i malé hasiče z kroužku, který vede. Ta radost v očích dětí při předání, ta radost, že se svezly v hasičském autě, díky paní starostce z Vejprt paní Jitka Gavdunová, která dala auto k dispozici. Lidi pomáhají lidem, děti pomáhají dětem.

Chtěli byste také pomoci? Kontaktujte prosím paní učitelku Lenku Walterovou na facebooku.

Poděkování od Hanky Kounovské, která se nám také vyjádřila.

Děti dětem… „Původně jsem chtěla napsat dlouhý složitý článek o předávání,ale ne,vždyť je to jednoduché. Děti se vzdaly hraček pro radost jiným dětem, maminky Ivana Enzmannová-Drahotská, Mirka Bohmova, Martinka Holá přispěly do rodiny potřebnými věcmi, které rodina určitě využije. A já teď na ty všechny jsem pyšná. Odměnou nám byla radost a smích dětí a touto cestou vzkazuji poděkování od rodiny. Ale to nejdůležitější je,že vznikla nová přátelství a to je to nejkrásnější. Toto setkání nebylo poslední. Děkuji maminkám,dětem,své sestře Lenka Kytička Jahlová a hlavně Walterová Lenka a SDH Vejprty„.

Mějme všichni společný cíl : šťastné děti

  FOTOGALERIE: Děti dětem…

zdroj: Lenka Walterová
foto: Lenka Walterová
redaktor: Tomáš Pitterling

Tomáš Pitterling
Ředitel redakce tomas.pitterling@jvpress.cz