Liberecký Složky IZS Sport Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Vážné zranění utrpěl na sjezdovce v Rokytnici 12letý lyžař, pachatel po střetu ujel

SEMILSKO – Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti. Po pachateli pátrají. 

Policisté obvodního oddělení Rokytnice nad Jizerou vyšetřují událost, ke které došlo dnes kolem 10.30 v horní části modré sjezdovky v lyžařském areálu Horní Domky v Rokytnici nad Jizerou. Zde se zatím neznámý lyžař při lyžování střetl na sjezdovce s 12letým chlapcem, který přitom utrpěl středně těžké poranění na noze. Neznámý lyžař, po kterém nyní policisté intenzivně pátrají, chlapci nijak sám nepomohl a ani mu nepřivolal pomoc. Policisté zatím mluvili s rodiči zraněného hocha jen předběžně, protože se matka s otcem vypravili do Fakultní nemocnice v Hradci Králové, kam jejich syna transportoval vrtulník Zdravotnické záchranné služby. Jedná se o cizince.

 

V této souvislosti vyzýváme případné svědky události, aby nám pomohli s vypátráním lyžaře, který se o chlapcův zdravotní stav bezprostředně po jejich srážce nijak nezajímal. Veškeré informace, které povedou ke zjištění jeho totožnosti volejte na bezplatnou tísňovou linku Policie 158 nebo je sdělte policistům na kterémkoliv oddělení Policie České republiky.

Autor: por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje
Ilustrační snímek Jan Kostík

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz