Kultura Moravskoslezský Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

TIP REDAKCE: Mr. Gay Universe 2017 míří do Česka

ČESKÁ REPUBLIKA – Marco Tornese, 3. vice Mr. Gay World 2017 a vítěz Mr. Gay Universe 2017, míří do Ostravy, kde zasedne v castingové porotě národní soutěže GAYMAN 2018. Soutěž se totiž po dlouhých 19 letech vrací tam, kde ve finále soutěžil její nynější šéf, do Ostravy. Také proto se letos casting koná i v Ostravě.

Casting se koná 9. března od 19 hodin v RIO Baru a v porotě zasednou také úřadující Gaymani Lukáš Grečko, Jaroslav Huňát i Robert Kučera. Pány doplní Gayman 1994 Josef Chovanec, který je právě z Ostravy.
Marco Tornese, společně s Gaymany, navštíví také Duhový ples. Ten se koná hned další den (10.3.) v Clarion congress hotelu a hlavními hosty jsou Kamil Střihavka, Tanja a Gabriela Urbánková.

Mr. Gay Universe předá svůj titul 22. 9. opět v Ostravě, kde se letos koná také finále Gaymana. Místo pořadatelé ještě neodtajnili, ale podle všeho se finále velmi přiblíží tomu, které se konalo v roce 2010 v Hybernii.

Národní soutěž drží licence na všechny mezinárodní soutěže tohoto typu a je zároveň jedna z nejstarších ve světě. Ty můžeš být letos u toho a prožít sousty nových zážitků, poznat nové kamarády, nasbírat zkušenosti a také si odnést spousty cen.

Do soutěže GAYMAN Česko Slovenska 2018 se může přihlásit každý občan ČR nebo SR od 18-45 let. Pokud nemá státní občanství ČR nebo SR je nutností, aby (prokazatelně) v ČR či v SR minimálně 5 let žil a pracoval, či měl povolení k trvalému pobytu (zde se lhůta neurčuje).
Do 17. ročníku se nemohou přihlásit finalisté 16. ročníku, či předchozí vítězové na prvních třech místech. 18 let musí mít přihlášený nejpozději v den konání finále!

Přihlásit se můžeš zde: http://www.igaymancs.eu/Prihlaska-2018.html

Autor: Vlasta Vébr / JV PRESS
Zdroj: Marian Kajzer – prezident soutěže

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz