Cestování Kultura Praha Turistika Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

FOTO OD VÁS: Matějská pouť je stále v kurzu! Návštěvníky naodradilo ani mrazivé počasí

PRAHA – Ani mrazivé víkendové počasí neodradilo zájemce od návštěvy tradiční Matějské pouti, která se od včerejška opět koná v areálu Výstaviště Praha. 

Návštěvníky arálu tak opět čeká jízda na horské dráze, pobavit se můžete i na centrifuze, ve strašidelném zámku, domě smíchu, u střelnic, na kolotočích, houpačkách, skákacích hradech, houpacích lodích nebo na lochnesce. Mezi nejznámější patří rodinná horská dráha, obří ruské kolo, trojpatrový strašidelný zámek, dům smíchu, řetízkový kolotoč vysoký 50 metrů, bezpočet houpaček a skákacích hradů, staročeská střelnice či stále vyhledávané a oblíbené autodromy. Samozřejmě nechybí stánky s rychlým občerstvením, obvyklým suvenýrem z Matějské pouti bývají orientální cukrovinky a perníková srdce.

V rámci Matějské pouti se již tradičně uskutečňuje Den pro zdravotně postižené děti. Letos je termín stanoven na pondělí  19. 3. 2018. Celá akce je určena dětem s handicapem v doprovodu jejich rodičů, vychovatelů či kamarádů, dále pak dětským domovům, azylovým domům a ostatním ústavům. Veškeré atrakce jsou dětem k dispozici mezi 11:00 – 15:00 hodin zcela ZDARMA.

Kromě atrakcí mohou děti navštívit též od 11:00-15:00 hodin stálou expozici exotických ryb, žraloků, korálů a sasanek Mořský svět, doprovodný zábavný program a vystoupení klaunů ze skupiny MEDŮZA, který je vždy připraven speciálně pro tuto příležitost na Křižíkově fontáně od 11:00 – 15:00 hodin. Pořadatel Matějské pouti chystá od 15:00 do 17:00 hodin koncert předních českých umělců na Křižíkově fontáně. Na uspořádání Dne pro zdravotně postižené děti spolupracuje akciová společnost Výstaviště Praha, a.s.

BANNERJVPRESS1

První den letošního zprovoznění Matějské poutě si nenechala ujít ani Veronika Váňová, která pár snímků z návštěvy holešovického Výstaviště poslala do naší redakce.

FOTOGALERIE: Tradiční Matějská pouť na holešovickém Výstavišti…

Autor: Honza Vraný
Foto: Veronika Váňová

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz