Auto-Moto Kultura Sport Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

TIP REDAKCE: Americká auta i let helikoptérou – lákadla na letošní sraz veteránů v Litvínově

LITVÍNOV – Po roce spolek Veteráni Litvínov zve příznivce a majitele historických vozidel k již třetímu společnému setkání na Náměstí Míru v Litvínově, a to již zítra, tedy v sobotu 9. června. Web Veteráni-Litvínov k této příležitosti vyzpovídal předsedu spolku Tomáše Urbana.

Tomáši, rok se s rokem sešel a máme tu další, v pořadí již třetí sraz. Minulý rok si připravil pro návštěvníky srazu přehlídku sportovních vozů Porsche. Můžeme se na ně těšit i letos?

Bohužel ne. Snažíme se každý rok naše setkání trochu inovovat a nabídnout návštěvníkům něco jiného, než v předešlém roce. Tím nechci říci, že bychom účastníky srazu o něco ochudil. Letos máme přichystanou přehlídku amerických vozů. Kolona, která v 9:30 hodin dorazí na náměstí a bude doprovázena pod majáky jedoucím americkým policejním vozem, bude stejně zajímavá, jako sportovní vozy Porsche.

Říkal jsi, že se snažíš přichystat na každý rok něco nového. Na co se teda mohou návštěvníci ještě těšit?

Tak v první řadě jsou to historická vozidla a motocykly. Tím, že vozy neschováváme za žádné zábrany jako v muzeích, či některých obdobných srazech, tak si je návštěvníci mohou prohlédnout z maximální blízkosti – to platí i pro americké vozy. Výstavu pak kromě zmíněných amerických vozidel ozdobí i vůz prvního českého prezidenta Václava Havla. Jediné, co se oproti předešlým letům nemění a doufám, že se ani měnit nebude je náš patron herec Pavel Nový. Pro účastníky srazu je opět připravená spanilá jízda Litvínovem na Klíny, kde je připravena pro registrované účastníky jízda lanovkou. Po návratu zpět do Litvínova je připraveno v areálu Loučky připraveno vyhlášení o nejhezčí vůz a dobové oblečení. Součástí vyhlášení bude i losování o let helikoptérou, která bude připravena v areálu…

Tak za to ta registrace stojí…

To určitě. Ale není to jen o té helikoptéře. Je to spíše jen taková třešínka. Hlavním cílem celé akce je setkání a přehlídka nádherných starých vozů.

Zmínil si spanilou jízdu Litvínovem. To řidiči “neveteránů” nebudou moc nadšený z uzavírek ulic v Litvínově.

Nemyslím si. Stejně jako při minulých srazech se ostatních řidičů naše jízda skoro vůbec nedotkne. Díky spolupráci s Městskou policií Litvínov budou uzavírky křižovatek krátkodobé a jen na dobu nezbytně nutnou pro projetí kolony. Na některých křižovatkách budu MP vypomáhat i naši členové v označených reflexních vestách. Tím bych chtěl požádat řidiče o shovívavost, aby bylo projetí kolony městem plynulé a rychlé.

Takový sraz musí být organizačně docela náročný.

To teda je! Jak jsem již zmínil, tak nám hodně vyšla vstříc MP Litvínov, ale stejně vetšina organizace je v naší režii. Letos máme na šest desítek dobrovolníků, kteří budou zajišťovat plynulou dopravu, příjezd i odjezd historických vozů a registraci účastníků – ta bude oproti loňskému roku probíhat ve dvou stanech v prostorách zámku. V neposlední řadě nesmíme ani zapomínat na bezpečnost návštěvníků, kteří přijdou opět v hojném počtu, jelikož tak jako v našem muzeu nevybíráme žádné vstupné.

Tome, po loňském srazu bylo hodně pozitivních ohlasů jak z řad účastníků, tak i návštěvníků. Proto ti přeji, ať se opět zadaří a děkuji za rozhovor.

Díky moc, také si to přeji. Hlavně kvůli těm lidem, kteří se dobrovolně podílejí na organizaci a tímto bych jim chtěl poděkovatVěřím, že díky těmto lidem nebudou účastníci, ani návštěvníci litovat cesty na litvínovské náměstí a příští rok se setkáme znova.

Zdroj: Veteráni Litvínov

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “TIP REDAKCE: Americká auta i let helikoptérou – lákadla na letošní sraz veteránů v Litvínově

  1. Pingback: blote tieten

Napsat komentář