Krimi Složky IZS Ústecký YouTube Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

VIDEO: Strážníkům v Bílině se podařilo oživit dva nemocné muže

BÍLINA – Bílinským strážníkům se v těchto dnech podařilo hned ve dvou případech vrátit život nemocným lidem. “Jednalo se o vypjaté situace, ve kterých bylo zapotřebí rychle a správně zareagovat. To se v obou případech našim hlídkám povedlo a srdce dvou nemocných mužů začalo znovu bít. Poté jsme je předali k dalšímu ošetření záchranářům,” uvedl ředitel Městské policie Bílina Petr Kollár.

Strážníci nejprve pomáhali v odpoledních hodinách muži, který spadl ze schodů po hlavě. Na místě se jej nejprve snažil oživit jeho syn, poté zahájili nepřímou srdeční masáž strážníci. Po chvilce se jim podařilo srdeční činnost obnovit, muž začal dýchat a otevřel oči. Zdravotníci jej převezli do ústecké nemocnice.

Ve druhém případě si na pomoc hlídku přivolal jeden z asistentů prevence kriminality, který pomáhal muži v Teplické ulici. Ten ležel na zemi, byl zraněný v obličeji, agresivní a zřejmě podnapilý. Hlídka dorazila na místo a zjistila, že si muž stěžuje na bolest nohy, žeber a hlavy. Ještě strážníkům stačil říct své jméno a pak upadl do bezvědomí. Strážníci na nic nečekali a začali s nepřímou srdeční masáží. Srdeční činnost se po pár vteřinách podařilo obnovit a muže převezla záchranka do nemocnice. Prostřednictvím kamerového systému strážníci zjistili, že muž upadl při chůzi sám, bez cizího zavinění.

Autor: Pavlína Nevrlá

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

3 Replies to “VIDEO: Strážníkům v Bílině se podařilo oživit dva nemocné muže

  1. Pingback: praf in aer
  2. Pingback: ai ดูดวง

Napsat komentář