Krimi Olomoucký Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME: Začala demolice domu, který na Prostějovsku poškodila mohutná exploze

PROSTĚJOVSKO – V Mostkovicích na Prostějovsku začala demolice domu, který zničil mohutný výbuch plynu. Exploze zabila majitele domu, mladého profesionálního hasiče a dva lidi těžce zranila. Třetím dnem jsou na místě hasiči a policisté, kteří zkoumají okolnosti výbuchu a odstraňují následky exploze.

Bourání domu začalo již v neděli odpoledne a pokračovat se kvůli silnému větru mohlo až dnes. Bourací práce hasiči na místě z důvodu silného větru proto přerušili ve 22:15 hodin, pokračuje se od dnešního rána. Tři další neobyvatelné domy jsou staticky zajištěné, ostatní méně poškozené domy se hasiči celou neděli spolu s jejich majiteli snažili co nejvíce před příchodem avizovaného silného větru opravit.

V neděli 23. září 2018 se ráno na místě výbuchu rodinného domu v Mostkovicích sjeli hasiči a policie. Celý včerejšek den (až do 17. hodiny) na místě pracovali hasičtí a policejní vyšetřovatelé, kteří postupně procházeli poškozený dům a zjišťovali, co stálo za příčinou exploze. Na jejich bezpečnost dohlíželo několik speciálních čidel, která byla nainstalována na štítové zdi poškozeného domu. Příčina exploze zatím není známá a zůstává v šetření.

Po nedělní 17. hodině bylo šetření na místě ukončeno, k události byl povolán statik a pod jeho dohledem byla těsně před 18. hodinou zahájena demolice výbuchem poškozeného domu.

Okolnosti exploze stále ještě zjišťují vyšetřovatelé přímo na místě.

Autor: por. Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář