Auto-Moto Doprava Krimi Moravskoslezský Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Na dálnici D1 na Novojičínsku se střetla dodávka s kamionem! Zaklíněný řidič byl v kritickém stavu transportován do nemocnice

NOVOJIČÍNSKO – K další vážné nehodě, která se během krátké doby stala na dálnici D1 na Novojičínsku, poblíž obce Vražné, vyjížděli 14. března před půlnocí záchranáři Moravskoslezského kraje. Střet dodávky a kamionem byl operátorům záchranné služby nahlášen před půl dvanáctou.

K místu události zamířily pozemní posádky ZZS z Nového Jičína a Oder, z Ostravy pak v rámci nočního letu také vrtulník letecké záchranky.

V dodávkovém automobilu zůstal zaklíněn osmadvacetiletý muž. Po vyproštění u něj zasahující lékaři zjistili poranění hlavy a mozku, hrudníku a končetin. Pacient byl v život ohrožujícím stavu.

Musel být zaintubován, převeden na přístrojem řízenou ventilaci, záchranáři jej zajistili krčním límcem, pánevním pásem a uložili do vakuové matrace. Poté, co provedli další nezbytné záchranné úkony v rámci přednemocniční neodkladné péče, byl muž vrtulníkem šetrně transportován do Fakultní nemocnice v Ostravě. Při předání na tamním urgentním příjmu byl jeho zdravotní stav kritický.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář