Cestování Krimi Liberecký Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

DRAMA SE ŠŤASTNÝM KONCEM: Po ztraceném čtyřletém chlapci pátrali policisté i občané Semil! Po dvou kilometrech ho nalezla dvojice turistů

SEMILSKO – Tihle dva policisté přijeli po tísňovém volání na linku 158 jako první za rodiči, kterým se na turistické stezce na Semilsku ztratil čtyřletý synek. Osvědčili se jako skuteční praktici. Do příjezdu svých kolegů nepromarnili ani vteřinu a požádali o pomoc při pátrání po chlapečkovi jak turisty, tak místní obyvatele. Dítě, které se ocitlo samo v horském terénu plném nebezpečných srázů, pak hledali na žluté turistické stezce mezi Semilami a Spálovem všichni. Drama mělo šťastný konec.

Plačícího klučíka se ujali muž se ženou poblíž Myší skály, což je dva kilometry od místa, kde se ztratil. Jedna z místních obyvatelek, která pomáhala v pátrání, je potkala, chlapečka si od nich převzala a dovedla ho k rodičům. Byl sice hodně rozrušený, ale žádné zranění neutrpěl.

Dvaatřicetiletá žena ohlásila na linku 158, že se jí na rodinném výletě na Semilsku ztratil čtyřletý synek. Oznamovatelka s manželem a jejich dvěma malými dětmi vyrazila ze Semil ještě s přáteli po žluté turistické stezce směrem na Spálov. Podle jejích slov před ní hoch cupital na dohled dvaceti metrů a měla ho pod kontrolou do doby, než se jí v blízkosti rozcestníku směřujícímu k vyhlídce U Bakala  najednou ztratil z očí.

První dvoučlenná hlídka, která přijela na místo, začala ihned organizovat pátrací skupinu a o pomoc požádala jak všechny kolemjdoucí turisty, tak i obyvatele městské části Bítouchov. Tím, že  policisté ještě před příjezdem posil nepromeškali ani vteřinu a oslovili veřejnost,  rozšířily se informace o  pohřešování dítěte hned do celého okolí. Mnoho lidí se do hledání chlapečka  aktivně osobně zapojilo a procházelo okolní terén.

Mezitím chlapec, který  se už začal po rodičích shánět, uběhl v panice zhruba dva kilometry, kde ho plačícího potkali na modré turistické stezce poblíž Myší skály muž se ženou a ujali se ho. Jedna z místních „dobrovolnic“, která  procházela turistickou stezku, tuto dvojici s chlapcem potkala a informaci ihned předala policistům. Potom ztraceného turistu dovedla k jeho mamince. Jak emotivní  to bylo setkání, si jistě umíte  představit!

Pátrací akce, do které se zapojili společně s policisty i občané,  skončila opravdu šťastně. Chlapec se přitom  pohyboval po místech, kde stačí člověku jen několik metrů vybočit z turistické stezky a ocitne se na okraji strže. Samotnému čtyřletému dítěti zde jde skutečně o život. Chlapeček byl ale natolik šikovný, že se stále držel cesty. Policisté tímto děkují všem, kteří se na jejich žádost na místě do pátrání obětavě zapojili a to s velkým osobním nasazením.

Autor: por. Bc. Ivana Baláková

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “DRAMA SE ŠŤASTNÝM KONCEM: Po ztraceném čtyřletém chlapci pátrali policisté i občané Semil! Po dvou kilometrech ho nalezla dvojice turistů

  1. Pingback: auto swiper

Napsat komentář