Kultura Sport Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

SPORTOVNÍ POZVÁNKA: V neděli Most startuje do superligového jara

MOST – Tuto neděli ve 14:00 se k životu opět probudí celostátní soutěž v malém fotbale s názvem Superliga. Tím, kdo provede výkop jarní poloviny sezóny 2018/2019, bude Most ve svém domácím utkání s Pardubicemi.

Na hřišti s jedenácti body aktuálně čtvrtého Mostu se tedy představí se sedmi body sedmí Východočeši a je třeba říct, že tento soupeř představuje pro mostecké vždy velmi tvrdý oříšek. Bez ohledu na to, jakou sezónu pardubičtí zrovna prožívají, na Most se dokáží vždy sejít v silné sestavě a předvést kvalitní koncentrovaný výkon. I proto mají s Mostem v dosavadních sedmi střetnutích kladnou bilanci čtyř vítězství a tří porážek. S Pardubicemi má pak Most navíc ještě spojenu druhou nejvyšší porážku ve své superligové historii.

Start do jara většinou předurčí to, jak dobře či špatně nakonec sezóna dopadne, neboť v prvních jarních kolech se již jasně rozdělí týmy na ty, které budou bojovat o medaile a na ty, kterých se tento boj letos týkat nebude.

Všeho výše uvedeného jsou si mostečtí dobře vědomi a proto se v neděli pokusí maximálně zužitkovat výhodu domácího prostředí a postavit se Pardubicím v co nejsilnější sestavě, aby to byli oni, kdo si připíší tři body a odstartují do jara úspěšněji.

O vyjádření k ligovému startu a k nedělní nominaci jsme tradičně požádali Vojtěcha Bendu, trenéra mosteckého výběru.

Pardubice jsou pro nás jeden z nejméně příjemných soupeřů. Jejich výkon je pokaždé založen na maximálním nasazení a herní odpovědnosti celého týmu. S tímto soupeřem tak nestačí pouze spoléhat na individuální fotbalové kvality jednotlivců, ale musíte vše podepřít kolektivním výkonem s maximálně efektivní útočnou fází podpořenou kvalitní obranou zachytávající rychlé pardubické brejky“ zahájil své vyjádření Benda.

Historicky k nám Pardubice vždy dorazily ve velmi silné sestavě a není důvod si myslet, že tomu tentokrát bude jinak. Proto bude důležité, aby se v našich barvách předvedli opravdu ti nejlepší, a já jsem rád, že již dnes mám potvrzeno několik mimořádně kvalitních hráčů včetně několika českých reprezentantů. Pro mostecké diváky pak jistě bude velmi zajímavým návrat dlouholetého českého reprezentanta Jakuba Poláka z Prahy zpět do našich barev“ uzavřel své předzápasové vyjádření Benda.

O tom, jak Most vykročí do jarních bojů o případná medailová umístění, se mohou diváci přesvědčit na vlastní oči v neděli 31.3.2019 od 14:00 hodin na hřišti 11. ZŠ Most.

 Více informací na www.fotbal-most.cz.

Autor: Aleš Janeček
Mostecká liga malé kopané

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář