Krimi Pomáháme Složky IZS Z domova Zajímavosti Zlínský Zprávy podle krajů

Mladistvá dívka měla v organismu dvě a půl promile alkoholu

ZLÍNSKO – Policisté z Otrokovic ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestného činu podání alkoholu dítěti dvěma mladým mužům ve věku osmnáct a devatenáct let z blízké obce, kteří na konci dubna na taneční zábavě za obcí na Otrokovicku podali alkohol mladistvé dívce, která po jeho požití skončila v nemocnici. Oba dosud netrestaní muži vinu odmítli, ve vězení by mohli strávit až jeden rok.

Na zábavu se dívka vydala se svým osmnáctiletým kamarádem, který s sebou nesl láhev vodky a džus. Před vchodem do areálu potkali ještě dalšího, o rok staršího, známého, který měl u sebe víno. Začali hrát hru, jejíž součástí bylo pití alkoholu. Dívka tedy s ostatními pila nejprve víno, poté vodku s džusem. Po dvou hodinách její kamarádky zavolaly záchranáře, protože dívka byla natolik intoxikovaná alkoholem, že přestala komunikovat.

 Policisté chtěli dechovou zkouškou zjistit u dívky množství alkoholu, ale dívka této zkoušky kvůli vysoké podnapilosti nebyla schopná. Její stav si vyžádal několikadenní hospitalizaci v nemocnici. Lékařské vyšetření ukázalo, že dívka měla v krvi 2,55 promile alkoholu.

Autor :  por. Bc. Monika Kozumplíková

ilustrační foto

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

Napsat komentář