Sport Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

SPORTOVNÍ POZVÁNKA: V neděli vstoupí Most do páté sezóny Superligy malého fotbalu

MOST – 18.8.2019, 14:00, hřiště 11. ZŠ Most. To jsou nejdůležitější informace pro ty, kdo chtějí vidět vstup Mostu do již páté sezóny celostátní Superligy malého fotbalu. Dříve než jindy se letos rozhoří superligové boje, což je dáno tím, že se letošní mistrovství světa v malém fotbale koná až v Austrálii.

Hned v první možný hrací termín vstoupí do sezóny i mostecký výběr a to domácím zápasem proti Pardubicím. S těmi má dlouhodobě zcela vyrovnanou bilanci čtyř výher a čtyř porážek. Tato bilance je vyrovnaná i v poměru výher doma venku, když oba týmy dokázaly dvakrát vyloupit hřiště soupeře a stejně tak dvakrát padnout doma. Hledat tak favorita nadcházejícího nedělního zápasu není vůbec snadné.

Mostečtí však vnímají, jak důležitý je úspěšný vstup do nové sezóny a do utkání budou vysílat silnou sestavu plnou jmen, která Most táhla za konečným čtvrtým místem posledního ročníku. V červnu skončenou čtvrtou sezónu Superligy lze brát z pohledu Mostu jako úspěšnou, neboť se v devítičlenném superligovém pelotonu umístil v první polovině a nechal za sebou řadu silných soupeřů, jako jsou Jihlava, či právě jeho nedělní soupeř Pardubice.

O výhled směrem k nedělnímu zápasu i k celé sezóně jsme tradičně požádali mosteckého lodivoda Vojtěcha Bendu.

„Víme, že nás opět čeká těžká sezóna. Jednotlivé výběry se stále zlepšují a jejich sestavy konsolidují. Proto se utkáváme se stále silnějšími soupeři a někoho výrazně přehrát, se stává stále výjimečněji. Naopak jednotlivá utkání často rozhodují maličkosti, jedna dvě chyby, drobné zaváhání, či naopak povedená útočná akce“ zahájil Benda výhledem do sezóny 2019/2020.

„Vstup do ročníku zrovna s Pardubicemi určitě nebude lehký. Myslím, že i my i oni bychom si dokázali pro start představit přijatelnějšího soupeře, ale los rozhodl takto. Nezbývá nám, než podat dobrý výkon a doufat, že to bude stačit na tři body, abychom se odrazili k dobré sezóně vrcholící boji o medaile“ zhodnotil Benda blížící se zápas.

Každopádně tuto neděli od dvou hodin odpoledne bude hřiště 11. ZŠ opět svědkem špičkového malého fotbalu, k jehož sledování jsou všichni mostečtí příznivci a fanoušci srdečně zváni.

Více informací na www.fotbal-most.cz.

Autor: Aleš Janeček 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář