Kultura Politika Pomáháme Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME: Zastavte výjimku z emisních limitů pro elektrárnu Chvaletice, vzkázali Ministerstvu životního prostředí aktivisté, kteří od úterního rána okupují rypadlo na dole Vršany

MOSTECKO – Aktivisté a aktivistky, kteří už od úterního rána na protest proti těžbě a spalování uhlí okupují rypadlo na dole Vršany, vydali ve středu večer prohlášení. V něm vyzvali Ministerstvo životního prostředí, aby zamítlo výjimku z emisních limitů pro elektrárnu Chvaletice. Ta patří do finanční skupiny Sev.en, stejně jako blokovaný důl Vršany.
„Po západu slunce se ochladilo, připravujeme se na mrazivou noc. Ve svém boji však neustrneme. Apelujeme na Ministerstvo životního prostředí, které má v nejbližší době rozhodnout o udělení či neudělení výjimky pro elektrárnu Chvaletice, aby rozhodnutí krajského úřadu zrušilo. Elektrárny jako jsou Chvaletice musíme začít zavírat,“ vzkázali aktivisté z rypadla.
Chystají se strávit už druhou noc na rypadle. Slézt podle svých slov neplánují. Jak uvedli již v úterý ráno, budou na místě tak dlouho, než skončí doba uhelná.
Zdroj: Re-akceV
Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář