Auto-Moto Cestování Doprava Finance Politika Reklamy Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova pořídil pět nových autobusů MHD

MOST / LITVÍNOV –  DOPRAVNÍ PODNIK měst Mostu a Litvínova, a.s., pořídil pět nových autobusů SOR NS 12. „S výrobcem autobusů jsme uzavřeli kupní smlouvu a na jejím základě jsme pořídili pět nových autobusů pro obměnu vozového parku,“ řekl ředitel dopravního podniku Daniel Dunovský.

Čtyři vozidla v barvách DOPRAVNÍHO PODNIKU měst Mostu a Litvínova, a.s. jsou již v areálu dopravního podniku v Mostě, pátý autobus, bude reprezentovat na výstavě CZECHBUS a po jejím skončení bude v příštím týdnu dopraven do Mostu.

Pořízená vozidla jsou moderní a ekologické nízkopodlažní autobusy určené pro hromadnou přepravu osob v městském provozu. Jedná se o zcela nové modely autobusů od společnosti SOR Libchavy s novým konstrukčním řešením karoserie a interiéru splňující požadavky pohodlné přepravy a zároveň i nejpřísnější emisní normy EURO 6. „Vozy jsou mimo jiné vybaveny vnitřním kamerovým systémem včetně čelní kamery a USB porty pro dobíjení drobné elektroniky. Před jejich nasazením do provozu doplníme do autobusů náš odbavovací systém,“ řekl Dunovský, který si hned vyzkoušel sedadlo řidiče a sedadlo pro cestující.

Všechny nové autobusy budou nasazeny na linky městské hromadné dopravy v Mostě. „Doufám, že se budou obyvatelům Mostu líbit a také dobře sloužit,“ dodal Dunovský.

Autor: Jiří Holý 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář