HZS Krimi Pomáháme Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

STALO SE: Při požáru bytu v domě v Jirkově hasiči zachránili jednoho muže pomocí žebříku

JIRKOV – Jen se štěstím se při včerejším požáru domu v Husově ulici v Jirkově na Chomutovsku vedle fary, kde je i ubytovna, nikomu z jeho obyvatel nic vážnějšího nestalo.

„Požár, k němuž jsme vyjížděli v 16:15 hodin, se nám společně s chomutovskými hasiči podařilo lokalizovat za tři čtvrtě hodiny. Paní z domu už na nás čekala venku, jednoho pána jsme z budovy dostali ven pomocí žebříku,“ vylíčil situaci velitel jednotky jirkovských hasičů Pavel Kolář.

Informaci o požáru domu v centru Jirkova dostala také starostka Darina Kováčová, která během pár desítek minut dorazila na místo. „Musím ocenit profesionalitu našich i chomutovských hasičů, kteří už vše měli pod kontrolou,“ říká starostka a dodává, že pochvalu si zaslouží všechny složky záchranného systému, které při neštěstí asistovaly.

„Postarali jsme se jako město o jednoho člověka, ten přečkal noc v zařízení pro seniory U Dubu,“ sdělila Kováčová. „Dotyčnému z ubytovny se teď snažíme pomoci v hledání náhradního bydlení, čímž by se jeho situace mohla trvale vyřešit,“ informovala dnes ředitelka městského ústavu sociálních služeb Eva Šulcová. Další lidé z hořícího domu šli k rodině a jedna paní, které shořel byt, je zatím ještě v nemocnici.

Zdroj: Město Jirkov

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář