Auto-Moto Cestování Doprava Finance Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Koronavirus Královehradecký Krimi Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Praha Složky IZS Středočeský Technika Turistika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

NA AKTUÁLNÍ TÉMA: Začala mimořádná opatření na deseti hraničních přechodech v Česku

ČESKO – Od pondělí 9. března 2020 ráno jsou na vybraných hraničních přechodech s Německem, Rakouskem a Slovenskem zřízena kontrolní stanoviště v návaznosti na rozhodnutí Ministerstva zdravotnictví.

Rozhodnutí souvisí s opatřením k ochraně obyvatelstva a prevenci nebezpečí vzniku a rozšíření onemocnění COVID-19. Tu způsobuje koronavirus SARS-CoV-2.

Na kontrolních stanovištích společně pracují příslušníci Policie České republiky, Celní správy a Hasičského záchranného sboru. Cílem kontroly jsou namátkové měření teploty bezkontaktním teploměrem a informování o opatřeních platných na území České republiky.

Osoby s teplotou vyšší než 38 °C jsou v současné době předběžně považovány za infikované virem SARS-CoV-2 a budou buď vráceny na území státu, ze kterého do Česka vstupují, nebo zadrženy do rozhodnutí příslušné Krajské hygienické stanice popřípadě do vyšetření.

Provoz stanovišť je nepřetržitý, hasiči určení ke službě na hraničním přechodu budou sloužit ve 12hodinových směnách v počtu dvou příslušníků.

Autor: redakce

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “NA AKTUÁLNÍ TÉMA: Začala mimořádná opatření na deseti hraničních přechodech v Česku

Napsat komentář