Auto-Moto Cestování Doprava Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Koronavirus Královehradecký Kultura Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Policie Politika Praha Složky IZS Středočeský Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

AKTUÁLNĚ: Přísnější pravidla pro pendlery se nedotknou lidí ve zdravotnictví, sociálních službách či záchranných složkách

ČESKO – Od dnešního rána platí, že Češi dojíždějící za prací do Německa a Rakouska už nemohou vyjet za hranice na méně než 21 dní a po návratu do Česka je čeká dvoutýdenní karanténa. Buď si budou muset najít v zahraničí ubytování, nebo muset zůstat doma… Po návratu je totiž čeká dvou týdenní karanténa.

Při přechodu hranic pendlery policisté zaregistrují do databáze, podle které bude možné určit, zda pendler dodržel režim 21 dní a případně i nařízenou karanténu. Nově lze v obou zemích pracovat i více než 100 kilometrů od hranic.

Přísnější pravidla pro pendlery se ale nebudou týkat na české občany dojíždějící za prací v sousedních zemích, kteří pracují ve zdravotnictví, sociálních službách nebo v záchranných složkách. Při překročení státních hranic obou zemí budou tito pendleři potřebovat potvrzení výkonu přeshraničního zaměstnání v oboru zdravotnictví, sociálních služeb a integrovaného záchranného systému. Uvedl to ministr vnitra Jan Hamáček.

Autor: redakce
Ilustrační snímek

 

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář