HZS Koronavirus Kultura Politika Pomáháme Praha Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Zdravotník SDH Lubenec Lukáš Bareš se vydal do Prahy, kde dobrovolně pomáhá potřebným

ČESKO – V první linii boje proti nákaze jsou i dobrovolníci, ať už jde o dobrovolné hasiče nebo záchranáře z červeného kříže či jiných organizacích. Jedním z nich je i Lukáš Bareš z SDH Lubenec, který se vydal pomoci nejvíce postižené Praze. 

Právě tam Lukáš pomáhá nejen seniorům, ale i nemocnicím. Pod červeným křížem a  ústavem sociálních služeb nyní dobrovolně pomáhá desítkám obyvatel seniorského věku například s donáškou potravin… K dispozici je stejně jako ostatní dobrovolníci doslova čtyřiadvacet hodin.

„Jsem nyní pod organizací Život 90 a také pomáhám pro Ústav sociálních služeb pro Prahu 4. Jako zdravotník SDH Lubenec tak nyní nepomáhám jen při nehodách nebo požárech ale nyní hlavně při boji proti šíření koronaviru,“ říká mladý dobrovolník.

Moc rád pomáhám starším lidem, kteří si to zaslouží… Každý den řeším téměř 300 požadavků s pomocí. Jako zdravotník u dobrovolných hasičů tady v Praze vozím pacienty na různá vyšetření do nemocnice na Bulovku, kde je bohužel i největší pravděpodobnost nákazy. Pomáháme s čím se dá. A občas zajedeme i do lékárny pro léky a dost často na nákup seniorům a potřebným,“ říká o své dobrovolnické práci Lukáš Bareš.

Když přišla nabídka a možnost pomoci, neváhal Lukáš ani minutu a rozjel se do Prahy. Jak dlouho budou ještě jeho služby potřeba si dnes netroufá ani odhadnout. Stejně tak si ani nepřipouští nebezpečí, že i on sám denně přichází do styku s nemocnými a hrozí tak nebezpečí onemocnění. „Jako zdravotník u dobrovolných hasičů jsem se jednou dal na dobrovolnickou pomoc a tak to i zůstane. Jsem moc rád, že alespoň nějakým způsobem mohu pomoci,“ vysvětluje Lukáš Bareš. I on si však přeje z celého srdce, aby nákaza novým typem koronaviru pomalu ustupovala a vše se konečně vrátilo do normálu…

Autor: redakce

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář