Auto-Moto Doprava HZS Krimi Policie Složky IZS Středočeský Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

OBRAZEM TRAGÉDIE: Čelní střet dvou vozidel v Hořovicích nepřežila jedna osoba

HOŘOVICE – Včera asi dvacet minut před dvaadvacátou hodinou byla na tísňovou linku středočeských hasičů oznámena vážná dopravní nehoda u zahradnického centra na výjezdu z Hořovic směrem do Cerhovic v okrese Beroun. 

Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje k události vyslalo profesionální hasiče z Hořovic s rychlým zásahovým automobilem a cisternovou automobilovou stříkačkou a jednotku sboru dobrovolných hasičů obce Komárov, která je předurčena na zásahy u dopravních nehod. Vzhledem k ohlášené závažnosti nehody vyjel na místo také velitel čety ze stanice Beroun. Zdravotnická záchranná služba aktivovala výjezd pozemních posádek, kromě toho požádala o vzlet dvou vrtulníků – a to ze základen v Praze a Plzni.

FOTOGALERIE…

Po příjezdu na místo bylo upřesněno, že po čelním střetu jsou obě vozidla v příkopu mimo vozovku a uvnitř kabin jsou zaklíněny celkem čtyři osoby, které jsou ve vážném zdravotním stavu. Hasiči ihned začali s jejich postupným vyprošťováním pomocí hydraulického nářadí. Jednotky připravily prostor pro přistání vrtulníků, do kterých přenesly dvě těžce zraněné osoby. Třetí účastník kolize byl odvezen do nemocnice sanitkou. Jedna osoba i přes veškerou snahu zdravotnických záchranářů srážku nepřežila.

Hasiči dále zajistili protipožární opatření na havarovaných automobilech včetně odpojení akumulátorů a zlikvidovali únik provozních kapalin. Na závěr asistovali Policii ČR při vyšetřování nehody. Poslední jednotka ukončila zásah půl hodiny po půlnoci.

Autor: Ing. Ladislav Holomčík

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář