Koronavirus Policie Praha Složky IZS Technika YouTube Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

VIDEO SKANDÁL: Policista uštědřil opilému muži na zastávce, který neměl roušku několik facek! Incidentem se již zabývá policie

PRAHA – Na sociální síti koluje video natočené na mobilní telefon z incidentu u autobusové zastávce K Žižkovu, kde policejní hlídka zasahuje proti muži bez roušky. Jeden z policistů, který rovněž neměl zakrytá ústa ani nos pak muži opakovaně udeřil několikrát facku do obličeje!

Vše údajně začalo tím, že muž měl rozbít sklo projíždějícímu automobilu. Ze snímku je patrné jak k zastávce přijíždí policejní auto na maják a z něj vystoupí několik policistů. Jeden z nich je rovněž bez roušky a chytá muže s nákupním vozíčkem za ruku a prudkým pohybem muže strčí na lavičku zastávky a uštědří mu facku.

Když sedící muž posléze policisty nabízenou roušku odmítne a zahodí ji na zem, zvedne ji jeden z policistů a vrazí ji do rukou muži, kterému následně uštědří ještě další „výchovnou“ facku.

Podle vyjádření policie šlo o 54letého muže pod vlivem alkohol, který měl spáchat přestupek, když rozbil v opilosti přední sklo jednoho z projíždějících aut. To byl také důvod, proč na oznámení na místo přijela policejní hlídka.

Celý incident ze zaparkovaného auta natočil uživatel sociální sítě Kosmonaut Fredy, který záznam poté vložil na Facebook. Video následně sdílelo obrovské množství lidí. Většina z nich odsoudila chování policisty! Případem a celým incidentem se již nyní zabývají i policisté z odboru vnitřní kontroly Policie ČR, kteří mají celý videozáznam s fackou rovněž k dispozici.

VYJÁDŘENÍ POLICEJNÍHO PREZIDENTA K CELÉMU INCIDENTU: 

brig.gen. Mgr. Jan Švejdar: „Jsem neskutečně zklamaný z toho, co jsem dnes viděl. Chování policisty je naprosto nepřijatelné a neomluvitelné. Nešlo samozřejmě o kontrolu roušky na zastávce, zachycen je závěr služebního zákroku, kdy tento muž s dvěma promile a láhví v ruce demoloval projíždějící vozidla. Nic z toho ale neomlouvá neprofesionální jednání policisty, navíc bez roušky. Jeho selhání vrhá špatné světlo na celý policejní sbor. O to více v době, kdy musíme jít příkladem. Je mi to moc líto a veřejnosti se upřímně omlouvám,“ dodává policejní prezident na svém twitterovém účtu.

Autor: redakce
Zdroj: Kosmonaut Fredy

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “VIDEO SKANDÁL: Policista uštědřil opilému muži na zastávce, který neměl roušku několik facek! Incidentem se již zabývá policie

  1. Pingback: auto swiper

Napsat komentář