HZS Krimi Pardubický Policie Pomáháme Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Hasiči Pardubického kraje vyjížděli během listopadu roku 2020 celkem k 450 událostem

PARDUBICKO – Nejvíce hasiči opět zasahovali u technických událostí 339.

Mezi tyto události se řadí vyproštění osob z výtahu, nouzové otevření bytu, měření koncentrací, odstraňování silného větru, ale také úniky nebezpečných látek i technologické pomoci. Během listopadu jsme odstraňovali následky 78 dopravních nehod v kraji. V průběhu listopadu likvidovali hasiči 51 požárů.
Mezi největší listopadové požáry se zařadí tyto události:
Dne 8. listopadu zasahovali hasiči v okrese Ústí nad Orlicí, přesněji v Lanškrouně, kde došlo k požáru ve výrobním objektu. Škoda byla předběžně vyčíslena na 4, 75 milionů korun. Uchránit se podařilo majetek ve výši 25 milionů korun. Příčina vzniku požáru je stále vyšetřována.
Dne 6. listopadu v okrese Svitavy, obci Morašice – části Říkovice došlo k požáru rodinného domu. Požár způsobil škodu ve výši 1,5 milionu korun. Uchráněné hodnoty se pohybují ve výši 1 milion korun. Příčinou byla špatná konstrukce komínového tělesa.
Dne 8. listopadu na Chrudimsku v Třemošnici – Hedvikově došlo k požáru ve výrobním objektu. Škoda byla vyčíslena na 500 tisíc korun. Příčinou byla nepředpokládaná technická závada – změna provozních parametrů.
Zdroj : HZS Pardubického kraje
Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

One Reply to “Hasiči Pardubického kraje vyjížděli během listopadu roku 2020 celkem k 450 událostem

  1. Pingback: Douceur Beauty

Napsat komentář