Finance Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Koronavirus Královehradecký Kultura Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Policie Politika Praha Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

Provozovatelé restaurací z celého Česka dnes v Praze protestují proti vládním opatřením: V rámci akce Chcípl PES vytvořili řetěz z půllitrů a sklenic mezi Staroměstským náměstím a úřadem vlády

PRAHA – Provozovatelé restaurací z celého Česka dnes v Praze protestují proti opatřením, kvůli kterým museli své provozovny zavřít. V rámci akce Chcípl PES tak dnes odpoledne účastníci protestu vytvořili řetěz z půllitrů a sklenic mezi Staroměstským náměstím a úřadem vlády.

Chtějí tím upozornit na kritickou a neúnosnou situaci především malých a středních živnostníků a podnikatelů. A iniciátoři protestu tím požadují po vládě, aby protikoronavirová opatření ukončila a restaurace opět mohly otevřít. Do protestu se dnes zapojili mimo jiné i zástupci z Minipivovaru Monopol z Teplic.

Od 15:00 hodin se sešli protestující v rámci akce POSTAVME SPOLEČNĚ CESTU NADĚJE od úřadu vlády až na Staroměstské náměstí!

„Vážení kolegové, přátelé, kamarádi, podporovatelé,

3.1. 2021 od 15:00 hodin pojďme postavit cestu naděje z půllitrů a skleniček se svíčkou od úřadu vlády až na Staroměstské náměstí. Chceme vládě ukázat, že je mnohem více postižených podnikatelů a živnostníků, než si myslí a než si je ochotna připustit. . Podobné cesty naděje mohou vzniknout i ve vašich městech a obcích.

1) typ akce – jedná se o tichý protest. Naším cílem není někde řečnit do megafonu nebo k vám promlouvat z podia. Chceme ukázat jednotu a naši odhodlanost pro další akce, které již nebudou tichým protestem.

2) začátek a konec – začínáme v 15.00 na Staroměstském náměstí, pod radnicí. Tady bude zároveň stolek s petičním místem, kde se můžete připojit k petici. Pokud si nepřinesete vlastní půllitr nebo sklenici, budeme mít pro vás nějaké připravené. Konec akce je stanoven zákazem vycházení ve 21.00. Proto akce končí ve 20:30 hodin.

3) trasa řetězuhttps://mapy.cz/s/pulalageda

4) kam půllitry se svíčkou pokládat – důrazně žádáme aby sklenice se zapálenou svíčkou byly pokládány na pravou stranu chodníku. Sklenice prosím pokládejte co nejvíce k jeho pravému kraji, aby nepřekáželi běžnému provozu. Sklenice v první části protestu klademe v 2 metrových rozestupech. Po zaplnění celé trasy zahušťujeme řetěz.

5) co během cesty – na Staroměstském nám., Palachově nám. a v parku na Klárově jsou k dispozici petiční místa. Zároveň si zde budete moc vzít plakáty a další letáky k distribuci ve vašich domovských městech. Organizátoři akce se budou pohybovat na trasa a budou s vámi hovořit o tom co se nám podařilo a jaké jsou plány do dalších dní.

6) co dál? – další akce je připravena na 10. ledna 2021 na Staroměstském náměstí. Tentokráte již nepůjde o tichý protest, ale o jasné vyjádření naší frustrace z přístupu vlády k řešení této nelehké situace. Nejste v tom sami! Registrujte své podniky napříč všemi obory na www.chciplpes.czhttp://www.chciplpes.cz/registrace

Je to poslední tiché varování.

 

Další protestní akce je pak naplánována na neděli 10. ledna 2021 od 14.00 hodin, na kdy je svolána Demonstrace za svobodu a zodpovědnost na Staroměstském náměstí v Praze. 

Autor: Jiří Janeček
Zdroj:
Chcípl PES.cz
Foto: Minipivovar Monopol Teplice

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Provozovatelé restaurací z celého Česka dnes v Praze protestují proti vládním opatřením: V rámci akce Chcípl PES vytvořili řetěz z půllitrů a sklenic mezi Staroměstským náměstím a úřadem vlády

Napsat komentář