HZS Krimi Pardubický Policie Školní okénko Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Základní škola Zdravotnictví Zprávy podle krajů

DRAMA: Dva chlapci vstoupili na zamrzlou ledovou plochu rybníka v Ústí nad Orlicí a led se pod nimi prolomil! Školákům pomohli duchapřítomní kolemjdoucí

ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Velké drama se dnes odehrálo v Ústí nad Orlicí! Tohle bylo doslova o fous. Hasiči byli dnes přivolání k rybníku Pod Duklou v Ústí nad Orlicí. Pod dvěma chlapci se tam probořil led.

Chlapci ve věku přibližně 10 let nedbali varování kolemjdoucích a na ledovou plochu vstoupili. Led se pod nimi probořil ve vzdálenosti asi 10 metrů od břehu.

Hasiči spolu se zdravotníky záchranné služby dojeli na místo ve chvíli, kdy místní obyvatelé pomohli pomocí větve vytáhnout zkřehlé a prochladlé chlapce z ledového sevření. Za to jim patří velké poděkování. Chlapce si následně do péče převzali zdravotníci.

V této době, kdy jsou teploty přes den nad nulou, již nedoporučujeme pohybovat se na zamrzlých vodních plochách. Souvislá vrstva ledu už rozhodně není tak pevná.

Zdroj: HZS Pardubického kraje
(vh)

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář