Koronavirus Kultura Policie Politika Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

SKANDÁLNÍ ODHALENÍ: Za narozeninový mejdan v teplickém hotelu padají první hlavy! Hnilička rezignuje na poslanecký mandát

TEPLICE – Za narozeninový mejdan v teplickém hotelu padají první hlavy! Navzdory vládním nařízením se totiž ze soboty na neděli v jednom z teplických hotelů Prince de Ligne uskutečnila soukromá oslava narozenin teplického politika a podnikatele Petra Bendy. Jemu hotel patří a on tam slavil jubilejní padesátiny. 

Na událost upozornil Blesk s tím, že mejdanu se vedle podnikatele Petra Bendy zúčastnil i bývalý premiér Jiří Paroubek, místopředseda Rady ČT Jiří Šlégr či poslanec a předseda Národní sportovní agentury Milan Hnilička. Ten už na celou věc reagoval tím, že rezignuje na mandát ve sněmovně. O setrvání ve funkci zmocněnce se rozhodne podle reakcí sportovního prostředí.

Na hromadné akci v hotelu přitom nikdo z nich neřešil roušky, bezpečnostní rozestupy ani zákaz nočního vycházení. Podle premiéra Andreje Babiše jde o  nepřijatelné papalášství a hlavně porušení vládních nařízení.

„Pánové si z nich udělali trhací kalendář. Všichni zúčastnění, včetně hotelu, ve kterém se ta akce konala, za to musí nést následky,“ řekl na adresu účastníků mejdanu premiér Andrej Babiš. „Na fotce jsem poznal i @MilanHnilicka. Nevím, co tam dělal, nechápu, proč tam byl, ale očekávám, že z toho pro sebe vyvodí důsledky. Měříme všem stejným metrem,“ dodal na adresu Hniličky premiér Babiš.

Celým případem se již rovněž zabývá i policie, která na základě informací zveřejněných v médiích celou věc prověřuje.

Autor: redakce

 

 

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář