Celní správa Doprava Krimi Nezaradené Složky IZS Středočeský Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Při kontrole ve Slaném se muž chtěl zbavit drog. Celníky ale neobelhal

SLANÝ – V úterý 2. 3. 2021 kolem půl páté odpoledne prováděla mobilní hlídka středočeských celníků svou kontrolní činnost ve Slaném. V ulici Tomanova si hlídka ke kontrole vytipovala osobní vozidlo Škodu Octavii bílé barvy s pražskou registrační značkou. Za použití zvukového výstražného zařízení a světelného nápisu STOP vozidlo zastavila na křižovatce ulic Arbesova a Jana Želivského.

Ve vozidle cestovali dva muži (ročník 1991 a 1995) a dvě ženy (ročník 1991 a 1996).Hlídka osádku vozidla vyzvala k prokázání totožnosti a řidiče k předložení dokladů potřebných k řízení vozidla. Pětadvacetiletá žena u sebe neměla žádné doklady. Po ztotožnění osob přistoupila hlídka celníků ke kontrole vozidla z důvodu pátrání po zboží uniklém celnímu dohledu nebo podléhajícím zákazům a omezením.

Při kontrole přihrádky v palubní desce u spolujezdce nalezla hlídka střelnou zbraň včetně devíti kusů nábojů. K nalezené zbrani se přihlásil šestadvacetiletý muž sedící vedle řidiče na místě spolujezdce. V průběhu kontroly tento muž požádal celníky, jestli by mohl jít vykonat malou potřebu ke vzdálenějšímu křoví. I když byl muž při této činnosti pod dohledem celníků, stejně se pokusil nenápadně zbavit drog. Celníci muže přinutili, aby odhozený sáček sebral a předložil ke kontrole.

Hned na první pohled bylo vidět, že se jedná o větší sáček, ve kterém se nacházejí menší sáčky s rychlouzávěrem obsahující bílou krystalickou látku. Na dotaz hlídky, o jakou neznámou látku se jedná, odpověděl, že se jedná o pervitin (slangový výraz pro metamfetamin).

Muž dále uvedl, že jiné omamné a psychotropní látky nepřeváží. Celkem se uvnitř většího sáčku nacházelo 15 menších sáčků s OPL o celkové váze 17,6 gramů. Následně byla všem přítomným kontrolovaným osobám provedena prohlídka na zbraň, při které byl u stejné osoby nalezen další sáček s rychlouzávěrem obsahující krystalickou látku o celkové váze jednoho gramu. Muž znovu potvrdil, že se jedná o pervitin.

Celníci si na místo přivolali psovoda a při další kontrole vozidla a osob byl nasazen služební pes, který je vycvičen nejen na vyhledávání OPL, ale i zbraní a střeliva. Služební pes už ale jen značil místa, kde se předtím nacházela střelná zbraň a u muže pes označil kapsy kalhot, kde měl původně schované drogy. Psovod podrobil krystalickou látku testu, pomocí detekčního spreje Detect 4 Drugs, který reagoval pozitivně na přítomnost amfetaminu. 

Celníci po dokončení kompletní prohlídky kontaktovali Policii České republiky, která se na místo dostavila. Policie po příjezdu provedla řidiči test na drogy s pozitivním výsledkem na amfetamin/metamfetamin. Hlídka středočeských celníků následně PČR poskytla součinnost a případ jim předala.

Autor: nprap. Yvona Matějková

Lukáš Jirka
ŠÉFREDAKTOR lukas.jirka@jvpress.cz 737 310 273
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Při kontrole ve Slaném se muž chtěl zbavit drog. Celníky ale neobelhal

  1. Pingback: lsm99live.net

Napsat komentář