Doprava HZS Městská policie Moravskoslezský Policie Technika Turistika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

KRIMI: Strážníci v Ostravě poskytli první pomoc muži, kterého nalezli v kolejišti! Vlak mu pravděpodobně amputoval nohu!

OSTRAVA – Včera v podvečer strážníci poskytovali v Moravské Ostravě první pomoc těžce zraněnému 25letému muži.

Muž byl nalezen v kolejišti. Okolnosti zranění nasvědčovaly střetu s projíždějícím vlakem. Mladý muž měl mimo jiná zranění i ztrátové poranění dolní končetiny. Strážníci zabránili silnému krvácení zaškrcením končetiny. Zraněnému muži dále poskytli tepelný komfort a kontrolovali jeho základní životní funkce až do doby příjezdu lékaře.
”Zdravotnická záchranná služba zasahovala v pondělí 22. března večer u vážného úrazu v Ostravě. Ve čtvrt na devět převzali operátoři ZZS informaci o zraněném muži, kterého nalezla hlídka městských strážníků ležícího v kolejišti železniční trati. Na pomoc byly ihned vyslány týmy rendez-vous a RZP, ” uvedl mluvčí ZZS PhDr. Lukáš Humpl.

”Pětadvacetiletý muž byl v přímém ohrožení života. Zasahující lékař u něj při prvotním vyšetření zjistil poranění v oblasti pánve, pacient utrpěl rovněž ztrátové poranění dolní končetiny,” dodal Lukáš Humpl.

Záchranáři zajistili dýchací cesty a připojili jej k přístrojem řízené ventilaci. Muž byl zajištěn pánevním pásem a týmy provedly i další ošetření v rámci přednemocniční neodkladné péče. Poté byl předán lékařům urgentního příjmu Fakultní nemocnice Ostrava.

Zdroj: MP Ostrava
a ZZS Moravskoslezského kraje
Lukáš Jirka
ŠÉFREDAKTOR lukas.jirka@jvpress.cz 737 310 273
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “KRIMI: Strážníci v Ostravě poskytli první pomoc muži, kterého nalezli v kolejišti! Vlak mu pravděpodobně amputoval nohu!

  1. Pingback: Douceur Beauty

Napsat komentář