Kultura Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Sport Technika Tipy na výlet Turistika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

NENECHTE SI UJÍT: Hazmburský hasič již zítra i s kategorií junior…

KLAPÝ – Zřícenina hradu Hazmburk je právoplatně nazývána královnou Českého středohoří. Tuto sobotu poskytne perfektní kulisu pro již druhý ročník soutěže Hazmburský hasič, který již zítra uspořádá opět místní sbor SDH Klapý.

TFA Hazmburský hasič je velmi specifickou záležitostí konanou za podpory KSH Ústeckého kraje, a to rozmanitostí terénu a překážek, které daly nejednomu závodníkovi pořádně do těla, ale ani od jednoho nebylo slyšet, že by do toho už znovu nešel, ba naopak se velmi těšili na další rok. A TEN JE TADY!

Akce začíná zítra od 9 hodin 2. ročník tohoto závodu TFA a vy jste srdečně zváni. Ale POZOR, letos jsou na pořadu změny, ale pouze k lepšímu. Co nás tento rok na Hazmburském hasiči čeká? Na to jsme se zeptali Roberta Viceníka, dobráka od kosti a organizátora závodu.

Roberte, jaké jsou oproti loňskému ročníku změny v závodu TFA?

Změny jsou určitě v kategoriích, kde byly loni pouze dvě, a to muži a ženy. Letos jsme kategorie upravili s ohledem na zařazení závodu do TFA ligy Severu a to na ženy 16+, muži 16-34 a muži 35+.

Další změnou, spíše výhodou je, že účastníci nemusí mít vlastní dýchací přístroj, budeme je mít k dispozici, díky partnerovi Dräger, na místě a všichni tak budou mít vyrovnané podmínky závodu.

Slyšela jsem ještě o jedné novince, sem s ní 😊

Připravili jsme takovou třešničku na dortu. Soutěž o největšího siláka. V čem bude spočívat neprozradím, to si necháme jako takové malé tajemství, ale bude to stát za to.

Pomalu ale jistě se rozjíždí a oblibu získává dětské TFA. Nepřemýšleli jste nad jeho zařazením?

Ano, toto jsme zvažovali již loni, ale s ohledem na konání 1. ročníku jsme si toho nechtěli nabrat hodně a dali si prostor pro případné vychytání much. Letos již víme, že se nám loňský závod vydařil bez větších trablů, tak si dovolujeme pozvat na závody i děti.

Hazmburský hasič JUNIOR se bude kontakt ve stejný den na parkovišti pod hradem v obci Klapý ve spolupráci s Pražskou a Středočeskou ligou TFA, za podpory OSH Litoměřice a za pomoci kolegů z SDH Čížkovice.

Juniora se mohou zúčastnit děti a mládež ve věku 3–15 let včetně a moc se na ně těšíme.

Autor: Soňa Kršková
Hasičovo

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář