Jihočeský Kultura Technika Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

AKTUÁLNĚ: Začal tradiční výlov nejznámějšího jihočeského rybníka Rožmberk v Třeboni… Bohužel tentokrát bez účasti veřejnosti

TŘEBOŇ – Úderem dnešní sedmé hodiny ranní začal tradiční výlov největšího rybníka Rožmberk v Třeboni na Jindřichohradecku v Jihočeském kraji.

Rybáři i tentokrát budou lovit  od 11. do  14. října 2021, a proto tyto dny ožije nejznámější jihočeská hráz velkým tradičním výlovem. Třeboňští rybáři, zároveň oznamují, že z důvodu vládních opatření v souvislosti s onemocněním Covid nemohou pozvat nejširší veřejnost na výlov Rožmberka 2021.

Rybník Rožmberk  je největší rybník nejen na Třeboňsku, ale celého Česka. Tento rybník třeboňští rybáři loví každý rok, a tento slavnostní výlov je zároveň zahájením  sezóny podzimních výlovů třeboňských rybníků.

Rybářství Třeboň a.s. oznamuje, že z důvodu platných mimořádných opatření v souvislosti s onemocněním Covid se výlov rybníka Rožmberk bude konat pouze ve všedních dnech od 11.10. do 14.10. 2021.

Letošní výlov nebude probíhat jako společenská akce, která je určena pro širokou veřejnost a má charakter historické, kulturní a tradiční činnosti s doprovodným programem a občerstvením.

Vedení Rybářství Třeboň a.s. nemůže, tak jako v minulých letech pozvat na výlov širokou veřejnost a připravit doprovodný program, který v minulosti při příležitosti výlovu probíhal. V minulých letech se při příležitosti výlovu dostavilo na hráz rybníka Rožmberk po dobu výlovu cca 40 tis. návštěvníků, což z důvodu mimořádných platných opatření není v letošním roce možné. Doufáme, že v roce 2022 bude situace taková, že nám umožní se s příznivci Petrova cechu na hrázi opět setkat.

Podzimní výlovy 2021

Rybářství Třeboň a.s. letos při podzimních výlovech vyloví ryby z cca 250 rybníků. Lovit se bude např. rybník Spolský 25.10.-26.10.2021, Schwarzenberg 3.11.2021, Svět 9.11.-11.11.2021,  Bošilecký 15.11.-17.11.2021. Ani na těchto akcích se nebude konat žádný doprovodný program.

Zdroj: Třeboňsko.cz
Ilustrační snímek

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “AKTUÁLNĚ: Začal tradiční výlov nejznámějšího jihočeského rybníka Rožmberk v Třeboni… Bohužel tentokrát bez účasti veřejnosti

Napsat komentář