HZS Krimi Policie Praha Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

AKTUALIZUJEME: Hromadnou intoxikaci tří desítek lidí oxidem uhelnatým v Modřanech se již zabývají kriminalisté pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti

PRAHA – Jak jsme již informovali v jednom z rodinných domů v pražských Modřanech došlo včera večer ke hromadné intoxikaci osob oxidem uhelnatým.

Událostí se již zabývají kriminalisté, a to pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti. Především budou zjišťovat, jestli plynový kotel, ze kterého podle všeho unikal oxid uhelnatý, měl řádně provedenou revizi. Zatím to tak nevypadá.

Záchranáři večer vyhlásili takzvaný traumatologický plán, který trval přesně hodinu a dvě minuty. Na místě zasahovaly 4 posádky záchranářů, IP, lékař a speciální vůz Atego.

Záchranáři zkontrolovali celkem 32 osob včetně dětí z domu. 27 lidí následně záchranka transportovala do pražských nemocnic.

 

Autor: redakce
Zdroj: Policie ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz