HZS Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Středočeský Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Požár suché trávy, křoví a náletových dřevin ve stráni v prostoru skládky v lokalitě Na Zájezdě ve Veltrusech ohrožoval nedalekou zahrádkářskou kolonii

VELTRUSY – Požár suché trávy, křoví a náletových dřevin ve stráni v prostoru skládky v lokalitě Na Zájezdě ve Veltrusech vyjeli včera večer likvidovat profesionální hasiči z Kralup nad Vltavou společně s místní veltruskou dobrovolnou jednotkou.

Vlivem silného větru se plameny rychle rozšířily na plochu cca 100×40 metrů a blížily se k přilehlé zahrádkářské kolonii. Proto nechal velitel zásahu povolat posily, zároveň byl vyhlášen druhý poplachový stupeň.

FOTOGALERIE…

Operační středisko vyslalo na pomoc jednotky podniků AERO Vodochody AEROSPACE a Správa železnic Kralupy nad Vltavou a jednotky SDH obcí Kralupy nad Vltavou, Nelahozeves, Úžice a Vojkovice. Celkem se k požáru, který byl ve 20.48 hodin lokalizován a ve 21.25 hodin zlikvidován, sjelo devět cisteren. Událost se obešla bez zranění a přímých škod na majetku.

Zdroj: HZS Středočeského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz