HZS Krimi Kultura Městská policie Policie Politika Pomáháme Školní okénko Složky IZS Střední škola Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

NA AKTUÁLNÍ TÉMA: Ozbrojený útočník vtrhne dnes dopoledne do mostecké Střední školy diplomacie a veřejné správy! Cvičně ho pak zneškodní speciální policejní komando

MOST – Areál mostecké Střední školy diplomacie a veřejné správy (SŠDVS) obsadí dnes dopoledne policejní komando, které bude zasahovat proti nebezpečnému střelci! Ten ve škole zaútočí na studenty a učitele… Takový je plán speciálního cvičení složek Integrovaného záchranného systému ČR.

Cílem této akce je vytvořit bezpečnostní tým, tvořený z odborníků, kteří by v rámci republiky poskytovali edukační činnost všem druhům školských zařízení, učitelům, a hlavně dětem, studentkám a studentům.

„Česko se nachází v bezpečnostním riziku č. I, zvyšuje se kriminalita, zejména násilná, je potřeba těmto negativním jevům předcházet. Nestačí udělat na školách jednu hodinu sebeobrany jako ukázku, ale je potřeba se tomuto tématu edukačně věnovat dlouhodobě a hlavně správně. Je potřeba mladé lidi od tohoto závadného chování ochránit,“ říká ředitelka školy Ing. Vladimíra Ilievová.
Školy, jakožto měkké cíle jsou jedni z nejzranitelnějších cílů a proto secvičenost bezpečnostních složek státu a krizových pracovníků ve státní správě a pedagogických pracovníků na školách a i spolupráce samostatných studentů při mimořádných událostech je velmi důležitá pro minimalizaci následků.
„Rádi bychom tento projekt představili a realizovali pod záštitou pana hejtmana, případně ministra vnitra,“ dodává ředitelka mostecké školy Ing. Vladimíra Ilievová.
Autor: redakce
Ilustrační snímek
Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “NA AKTUÁLNÍ TÉMA: Ozbrojený útočník vtrhne dnes dopoledne do mostecké Střední školy diplomacie a veřejné správy! Cvičně ho pak zneškodní speciální policejní komando

Comments are closed.