Auto-Moto Doprava HZS Krimi LZS Moravskoslezský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Osobní automobil narazil na Bruntálsku do sloupu, který následně spadl na auto! Těžce zraněného řidiče transportoval vrtulník do nemocnice

BRUNTÁLSKO – Zdravotnická záchranná služba zasahovala u vážné dopravní nehody na Bruntálsku. Krajské operační středisko bylo informováno o havárii osobního vozidla, které podle hlášení na tísňovou linku narazilo v obci Zátor na Bruntálsku do sloupu. Na pomoc vyjel bruntálský zdravotnický tým a vzlétli letečtí záchranáři z Ostravy.

Devětačtyřicetiletý muž byl po kolizi při vědomí, utrpěl však vícečetná vážná poranění. Posádky záchranářů jej zajistily krčním límcem a uložily do podtlakové matrace. Podaly léky tlumící bolest a infuzní roztok. Za stálé monitorace životních funkcí byl pacient následně transportován vrtulníkem do ostravské Fakultní nemocnice.

Záchranáři jej předali do péče zdravotníků tamního urgentního příjmu. Okolnosti vážné nehody i nadále vyšetřují dopravní policisté.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz