justice Krimi Policie rozsudek Složky IZS soud Středočeský Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

JUSTICE: Soud v Kladně uložil za nenávistné výroky o Ukrajincích tresty dvěma mužům šest a deset měsíců vězení

KLADNO – Za nenávistné výroky o Ukrajincích na veřejně vysílaném videu na Facebookovém profilu padl dnes u kladenského soudu trast vězení ve výši šest a deset měsíců! Do vězení s ostrahou poslal soudce Tomáše Čermáka a Patrika Tušla…

Rozsudek není pravomocný, státní zástupce i oba obžalovaní si totiž ponechali lhůtu na odvolání. Oba muži zůstávají ve vazbě, kam je před třemi měsíci soudce poslal.

Čermák s Tušlem se podle soudu dopustili hanobení národa i podněcování k nenávisti. Během dnešního hlavního líčení soud pouštěl inkriminované video, které oba muži letos v srpnu natočili a vysílali na facebooku, v němž padlo mnoho hanlivých a sprostých výroků, oba tak v něm dehonestovali Ukrajince… Čermák s Tušlem následně před soudem uznali, že forma zmíněného videa byla nevhodná.

Dvojici dezinformátorů invalidního důchodce Patrika Tušla a Tomáše Čermáka zatkli policisté letos v srpnu a obvinili je následně ze dvou trestných činů.

Zmíněná dvojice „aktivistů“ je známá na dezinformační scéně především natáčením svých videích na sociální síti, kdy během pandemie koronaviru hrubým způsobem, často až za hrnou, pronásledovala a obtěžovala lékaře, zdravotníky, politiky ale i novináře a další oponenty. Policisté Patrika Tušla stíhá i kvůli pronásledování právě prezidenta České lékařské komory Milana Kubka.

Tomáše Čermáka pak kriminalisté stíhají nejen za hrubé obtěžování a pronásledování lékařů a zdravotníků ale i kvůli výzvám k útokům na politiky, za což mu hrozí až 15 let vězení.

Autor: redakce

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz