Auto-Moto Cestování Doprava Krimi Složky IZS Technika Turistika Ústecký vlak Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

MIMOŘÁDNOST: Neznámý pachatel nastražil kameny na železniční trať Most – Moldava, do kterých následně narazil vlak před stanicí Hrob

HROB – Mimořádnou událost na železnici před stanicí Hrob na Teplicku před hodinou ohlásila Společnost místních drah Railway Capital a.s. Neznámý pachatel tam totiž nastražil kameny na železniční trať Most – Moldava, do kterých následně narazil vlak před stanicí Hrob na Teplicku.

Motorový vůz je poškozen, provoz na trati na Moldavu je do odvolání zastaven. Mimořádnou událost vyšetřuje policie. Vlak 26802 (odjezd z Mostu v 9:29 hodin) pojede se zpožděním, které nyní dopravce nedokáže odhadnout. Pojede náhradní souprava s omezenou kapacitou.

„Neznámý pachatel nastražil kameny na trať, do kterých narazil vlak 26800 před stanicí Hrob. Motorový vůz je poškozen, provoz na trati na Moldavu je do odvolání zastaven,“ uvádí ve své mimořádné informaci na sociální síti společnost Railway Capital a.s. Událost se naštěstí obešla bez zranění. V době incidentu byl ve voze pouze strojvedoucí. Jde tak již o třetí podobný „útok“ na Moldavskou dráhu.

Vlak 26801 je zrušen v celé trase. Cestující využijí autobusový spoj linky DÚK 493, ze zastávky „Moldava, rozc. st. hr.“ odjede v 8:57. Autobus jede přes Hrob do Teplic, kde je možné přestoupit na vlaky ČD směr Litvínov a Most.

Cestujícím se společnost omlouvá za komplikace v dopravě. Na Moldavské dráze převzala společnost provoz od 11. 12. 2022.

Autor: Honza Vraný
Zdroj: RCAS
Railway Capital a.s.

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz