Krimi LZS Policie Složky IZS Středočeský Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

DRAMA: Zasahující policisté postřelili agresivního muže, který sekerou ohrožoval rodinu na Nymbursku a nakonec zaútočil i na policejní hlídku

NYMBURSKO – Na Silvestra vpodvečer přímo v Městci Králové na Nymbursku byla povolána policejní hlídka na základě oznámení k agresivnímu muži, který napadal členy rodiny.

„Po příjezdu policistů na místo muž na ně útočil sekerou, ti ho opakovaně vyzývali, aby zanechal svého protiprávního jednání s tím, že pokud neuposlechne, budou použity z jejich strany donucovací prostředky,“ uvedla k incidentu mluvčí středočeských policistů por. Bc. Michaela Richterová.

Na policejní výzvy agresívní ozbrojený muž ale nereagoval, ani výzva hrozba namířenou střelbou zbraní nebyla účinná a útok z jeho strany stále trval. Proto byla ze strany policie použita proti agresivnímu muži služební zbraň.

„Útočník byl zasažen do dolní končetiny a do oblasti břicha, s čímž skončil v péči lékařů. Posléze byl vrtulníkem transportován ve stavu mimo ohrožení života do nemocnice,“ dodává mluvčí středočeských policistů por. Bc. Michaela Richterová s tím, že tato událost nadále zůstává v kompetenci nymburských kriminalistů.

Autor: Honza Vraný
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz