dobrovolní hasiči HZS Jihočeský Krimi Policie požár Požár bytu Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

OBRAZEM: Ranní požár ubytovny v Houžné na Prachaticku zaměstnal jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů! Škoda přesahuje 12 500 000 korun


PRACHATICKO – Při ranním požáru ubytovny v Houžné na Prachaticku hasiči vyhlásili druhý stupeň požárního poplachu. Na místě zasahovali profesionální z Vimperka a Prachatic a jednotky SDH obcí Houžná, Volary, Horní Vltavice, Borová Lada a Lenora s celkem 13 vozy (2 automobilové žebříky, 9 cisteren a 2 dopravní automobily). Hořet začalo před po čtvrté hodině ranní.

V domě bylo 5 osob, které vyšly samy. Prohlédli je zdravotníci ZZS, nikdo z nich nebyl zraněn. Bylo pro ně nalezeno náhradní ubytování. HZS Jihočeského kraje pro ně ze zásob sboru zajistil náhradní oblečení.
Z hořícího domu hasiči vynesli dvě propanbutanové láhve. Zároveň z okolí odtáhli několik osobních aut a čtyřkolku. Požár zničil ubytovnu v plném rozsahu.

Úplnou likvidaci požáru velitel zásahu nahlásil minutu před 7. hodinou ranní. Většina jednotek zásah ukončila, na požářisti jsou nyní pouze už jen některé jednotky SDH.

FOTOGALERIE…

Policie ČR uzavřela pro kamióny blízkou křižovatku a odklonila jejich dopravu. Škoda na ubytovně je předběžně vyčíslena na 12 500 000 korun bez vybavení. Je pravděpodobné, že se s celkovou výší bude ještě hýbat. Příčina vzniku požáru je v šetření. 

Zdroj: HZS Jihočeského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz