dobrovolní hasiči Doprava havárie HZS Krimi Policie Pomáháme Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů ZZS

DRAMA: Ve sklepení střední školy v Kroměříži došlo k vysypání chemické látky a její následné reakce! Evakuováno bylo přes 740 osob…


KROMĚŘÍŽ – Dnes o půl desáté dopoledne byly tři jednotky hasičů vyslány do Kroměříže na Masarykovo náměstí, kde ve sklepních prostorech zdejší střední školy došlo k vysypání chemické látky a její následné reakce.

Z budovy bylo ihned evakuováno 720 studentů a pedagogický personál. Dále 20 dělníků, provádějících zde opravy a správce budovy. Nikdo z přítomných nebyl zraněn a nehrozí ani nebezpečí obyvatelům města. Na místě zasahují všechny složky Integrovaného záchranného systému ČR.

FOTOGALERIE…

Foto: HZS Zlínského kraje

Velitel zásahu si na místo povolal pracovníky chemické laboratoře z Frenštátu pod Radhoštěm. Ti rozborem zjistí o jakou látku se jedná a navrhnou další postup zásahu. Lze předpokládat, že zásah potrvá ještě několik hodin. Z tohoto důvodu bude omezen i provoz v okolí školy.

Zdroj: HZS Zlínského kraje
(LJ)

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz