Auto-Moto Cestování dobrovolní hasiči Doprava HZS Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Středočeský stroj Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

OBRAZEM: V obci Babice se převrátil na střechu autojeřáb, pod kterým se utrhla krajnice


BABICE – Hodinu po poledni byla profesionální jednotka z hasičské stanice Říčany vyslána k nedaleké havárii autojeřábu, pod kterým se utrhla krajnice a skončil převrácený koly vzhůru. Pětatřicetitunový kolos současně zboural část kamenné opěrné zdi podél silnice v obci Babice.

Řidič vyvázl bez zranění. Po nezbytném zajištění vozidla proti vzniku požáru se hasiči zaměřili na zachycení masivního úniku hydraulického oleje a také nafty z poškozené nádrže. O události byli informováni pracovníci České inspekce životního prostředí. Vzhledem k značné hmotnosti autojeřábu si vyproštění a následný odtah zajistila majitelka firmy u specializované společnosti. Tyto práce patrně proběhnou až v nočních hodinách.

FOTOGALERIE…

Veškerá doprava je kvůli uzavření Starobabické ulice odkláněna po místních komunikacích. Po dobu zásahu zálohovala říčanskou stanici jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Mnichovice, která byla v pohotovosti na své zbrojnici.

Zdroj: HZS Středočeského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz