Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Liberecký meteo Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Počasí Pomáháme Praha Složky IZS Středočeský stroj Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

METEO: Česko sevřel ranní mráz, teploty na horách poklesly až na -16 °C.


ČESKO – Dnes ráno se teploty pohybovaly většinou od -5 do -10 °C, na severovýchodě bylo ojediněle až -12 °C, na horách klesly až na -16 °C. Přes den teploty vystoupí na -7 až -3 °C, na severovýchodě bude kolem -9 °C, ovšem pocitová teplota bude kvůli silnějšímu větru citelně nižší než ta skutečná.

Mrazivé a zpočátku i slunečné počasí nás bude doprovázet až do pátku. Teploty v noci budou klesat na -8 až -13 °C, tam kde bude ležet sníh a při uklidnění větru mohou klesnout až kolem -18 °C. A ani denní teploty nepřekročí nulu a budou se pohybovat většinou od -6 do -1 °C. K slabému oteplení dojde během pátku, kdy se očekává přechod studené fronty.

O víkendu začne oblačnosti a sněhových srážek přibývat a mrazy poleví. Ranní teploty budou klesat na -3 až -8 °C, denní se budou pohybovat kolem 0 °C.

Zdroj: Český hydrometeorologický ústav ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz