HOKEJ Kultura Nezaradené Sport Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

VIDEOOHLÉDNUTÍ: Úvod druhého finálového utkání se bílinským Drakům proti týmu SK Kadaň bohužel nezdařil


BÍLINA – Úvod druhého finálového utkání se minulou sobotu bílinským Drakům bohužel nezdařil. Na Zimním stadionu v Bílině se uskutečnilo finále hokejového utkání HC Draci Bílina vs Sportovní klub Kadaň.

V sobotu 9. března se odehrálo utkání v rámci soutěže PLAY OFF – krajská liga mužů Ústeckého kraje 2023/24 a šlo o druhý zápas finálové série.  Draci v prvním utkání prohráli, ale po většinu zápasu byli lepším týmem… Už ve třetí minutě hostující tým SK Kadaň vstřelil branku a ujal se vedení 0:1. Tento moment přinesl uklidnění na hole hostujícího týmu a naopak našim hráčům svázala ruce a nohy nervozita.

Ani ve druhé třetině se Drakům moc nevedlo čehož zkušený hostující tým využil k navýšení svého vedení na 0:3 po dvou třetinách.

Třetí třetina ale přinesla obrat. Teprve na začátku třetí třetiny se naši hráči zbavili nervozity a vrhli do utkání zbytek svých sil. Ve třetí minutě jsme nejprve využili nabídnutou příležitost při přesilové hře, ke snížení stavu na 1:3. A za dalších 15 vteřin jsme snížili na 2:3. V tento moment se naopak nervozita přesunula na hole hostujícího týmu a my jsme se snažili o vyrovnání, což se nám i necelých osm minut před koncem hrací doby podařilo. Do šedesáté minuty Draci měli několik šancí ke vstřelení čtvrté branky, ale ani hostující tým se nevzdával a Marek Pokuta musel vytáhnout několik skvělých zákroků aby Draci neinkasovali po čtvrté…

A tak o výsledku rozhodlo prodloužení, do kterého Draci vstupovali v oslabení, čehož zkušení hráči Kadaně po 23 vteřinách dokonale využili a rozhodli o svém druhém finálovém vítězství.

HC Draci Bílina 3:4 SK Kadaň

VIDEOREPORTÁŽ…

Videoreportáž připravili: Fanda Weigl a Honza Vraný / JV press.cz

Informace o utkání

HC Draci Bílina:
M. Pokuta, A. Adámek, M. Polák, T. Kubinčák, A. Fryč, L. Jirkovský, T. Druxa, V. Málek, M. Kučera, M. Szakál, N. Komisar, J. Kaše, L. Sochor, Š. Tetřev, Š. Lhotka, P. Mašek, J. Musil, T. Malec, D. Adámek.

FOTOGALERIE…

Foto: redakce

Branky:
43. T. Malec (V. Málek, M. Szakál),
43. P. Mašek (Š. Lhotka),
53. Š. Lhotka (P. Mašek)

Tresty:
15. T. Malec (2 minuty)
24. L. Sochor (2 minuty)
30. J. Kaše (2 minuty)
30. J. Kaše (2 minuty)
33. M. Polák (2 minuty)
40. T. Malec (2 minuty)
51. A. Fryč (2 minuty)
60. Š. Lhotka (2 minuty)

Zdroj: HS Draci Bílina

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz