Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Liberecký meteo Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Počasí Praha Středočeský stroj Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví zimní údržba Zlínský Zprávy podle krajů

METEO: Šumava pokračuje v bílé jízdě a to hlavní má teprve ještě před sebou…


ČESKO – Dnes ráno jsou teploty hodně rozmanité. V západní polovině Čech a na východě republiky, kde je hodně oblačnosti, se pohybují většinou od 0 do +4 °C. Na ostatním území, kde byla po celou noc jasná obloha, klesly teploty pod nulu, například v Jihlavě na -3 °C, ve Velkém Meziříčí a Přibyslavi na -4 °C. Nejníže klesla teplota na Jizerce, a to na -8 °C.

V noci na zítřek očekáváme slabé mrazy na většině území. Nad nulou zůstane teplota ve 2 metrech nad zemí pravděpodobně v Praze, Středočeském a Ústeckém kraji, při zemi ale bude mrznout i v těchto oblastech.

Šumava pokračuje v bílé jízdě a to hlavní má teprve ještě před sebou. Boubín dnes ráno hlásí 15 cm nového sněhu. Sněžilo tentokrát zejména na návětrné – severní/severovýchodní straně Šumavy.

Ve čtvrtek ráno ležel sníh na Šumavě již od nadmořské výšky cca 750 m (např. Volary 2 cm, Kubova Huť 13 cm, Blatný vrch 23 cm). Kompletní tabulkový přehled je ZDE

Sněžit bude na horách i v dalších dnech a vypadá to, že by znovu mělo nejvíce srážek spadnout na Šumavě.

Zdroj: Český hydrometeorologický ústav ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz