Kultura Ústecký Z domova Zprávy podle krajů

VIDEOREPORTÁŽ: Sbírka pro Azylový dům pro matky s dětmi v Oseku byla úspěšná

Osek/Duchcov –  Více než úspěšná byla letošní sbírka pro Azylový dům pro matky s dětmi v Oseku, kterou opět uspořádala Pavlína Hapšáková spolu s Veronikou Prchalovou a Helenou Černou. V pořadí pátý ročník veřejné sbírky vynesl doslova stovky kilogramů pytlů a krabic plných hraček, oblečení ale i trvanlivých potravin. Dnes odpoledne byla sbírka po více než měsíčním trvání převezena do Azylového domu pro matky s dětmi v Oseku. 

Do sbírky se letos zapojilo přes padesát lidí, kteří přispěli materiální ale i finanční pomocí. „Dodávka byla doslova plná až po strop. Letošní sbírka tak předčila všechna naše očekávání. Nezbývá než poděkovat. Děkuji také za zapůjčení dodávky Tomáši káma Kamareithovi a obzvláště děkuji firmě CzechPak Manufacturing za jejich štědrý dar, děkuji také holkám z

Organizátorka sbírky Pavlína Hapšáková z Duchcova. Foto: Barbora Hapštáková

Prahy, díky kterým jsme rozšířili sbírku dokonce přes hranice kraje. Lidé, kteří přispěli totiž byli nejen z okolí Teplicka, ale i z Loun, Krupky a dokonce i například z hlavního města republiky.

„Sbírku pořádáme pátým rokem bez záštity jakékoliv organizace, ale jen čistě samy jako obyčejné ženy z Duchcova, kterým není osud opuštěných žen a jejich dětí lhostejný a proto jsme zkontaktovaly osecký Azylový dům. Děláme to ze svého osobního rozhodnutí. Mám proto obrovskou radost, že sbírka letos došla nevídané velikosti,“ říká organizátorka sbírky Pavlína Hapšáková.

„Ty maminky, kterým je sbírka určena, bývají často týrané, bez domova – ale nedaly děti do dětského domova, nefetují, nešlapou – podřídily se poměrně přísnému režimu a snaží se najít si novou cestu. A ať je to jak je to – ta děcka si to vybrat jinak nemohou,“ dodává organizátorka sbírky Pavlína Hapšáková.

VIDEOREPROTÁŽ Z PŘEDÁNÍ SBÍRKY V OSEKU:

Videoreprotáž připravil: Honza Vraný/JV PRESS

Autor: Honza Vraný

 

 

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz