Sport Ústecký Z domova Zprávy podle krajů

ZE SPORTU: Fandové HC Cheza Litvínov vybojovali na domácím ledě stříbro

LITVÍNOV – Historicky poprvé hostil Litvínov  8. ročník Turnaje fanoušků v ledním hokeji. Z celkových osmi ročníků se Litvínovští neúčastnili pouze jednoho, a to prvního. Ze šesti svých účastí na turnaji se jim pokaždé povedlo dovést cenný kov.

V Litvínově tuto tradici neporušili, když vybojovali krásné stříbrné umístění. Nestačili pouze na pražskou Spartu, která zůstala v turnaji jako jediný neporažený tým, když zvládla i finále 4:3 v prodloužení právě s domácím Litvínovem.

Do Litvínova se sjelo celkem deset týmů z celé republiky. Dorazilo Brno, České Budějovice, Pardubice, Hradec Králové, Mladá Boleslav, Plzeň, Sparta, Chomutov, Karlovy Vary a domácí Litvínov.

Turnaj měl pro letošní ročník trochu pozměněný postupový klíč, a to hlavně z důvodu, aby všechny týmy měly druhý den pořád o co hrát. Týmy byly rozděleny na dvě skupiny po pěti, kde odehrály zápasy každý s každým. Do čtvrtfinále přímo postupovaly mužstva na prvních třech místech, čtvrtý a pátý tým si poté zahrál křížem mezi skupinami osmifinále o postup do čtvrtfinále.

Litvínovští herně vstupili do turnaje dobře, ale zpočátku je velmi trápila koncovka. S Brnem prohráli úvodní duel 1:4. S Plzní se dlouho nadřeli na vstřelení branky, nakonec ale svou převahu proměnili ve vítězství 5:0. V utkání s Budějovicemi už vycházelo vše dle jejich představ, kdy vyhráli 8:2. Poslední duel skupiny je čekal s rivalem z Chomutova. Litvínovští předvedli parádní výkon, dokonce dvakrát vedli od dvě branky, ale nakonec smolně remizovali 4:4.

Večer se opět uskutečnilo již tradiční posezení a večeře se všemi účastníky turnaje. Uskutečnila se v litvínovském klubu Attic, kam dorazil i prezident litvínovské Vervy Jiří Šlégr, který poděkoval a uvítal všechny fanoušky. Do klubu dorazil i Tomáš Zelenka, předseda sledge-hokejového oddílu Litvínova s Filipem Veselým, který byl letos předmětem každoroční charity.

Jiří Šlégr věnoval na charitu svůj dres, který se vydražil za neskutečných 20 tisíc korun. Tuto částku také dorovnal klub HC VERVA Litvínov a mezi fanoušky se vybralo 22 500 korun. Celkem tedy neuvěřitelných 62 500 korun, které poputují na podporu mladého hendikepovaného Filipa Veselého. Všem, kteří přispěli moc děkujeme.

Druhý hrací den Litvínovští ve čtvrtfinále narazili na Karlovy Vary, které skončily na druhém místě skupiny B. Díky skvělému startu Cheza čtvrtfinále zvládla a po výsledku 4:2 postoupila do semifinále. V semifinále narazil domácí výběr opět na Chomutov. V první periodě se Litvínovským nedařilo, prohrávali 0:2, ale díky skvělé závěrečné třetině dokázali stav vyrovnat a v závěru duel otočili na 3:2. Do vysněného finále mířili proti dosud neporažené Spartě, ale i ta byla nakonec nad jejich síly. Vyrovnaný duel muselo rozhodnout až prodloužení, ve kterém byla úspěšnější Sparta, když vyhrála 4:3. Tím tak ukončila své čekání na zisk zlatých medailí.

Medailového ceremoniálu se účastnil i olympijský vítěz z Nagana a trojnásobný mistr světa Robert Reichel, který gratuloval všem hráčům. Medaile předával hendikepovaný Filip Veselý se svou maminkou.

Celý turnaj se opět odehrával v přátelské atmosféře. „Chtěli bychom poděkovat všem sponzorům, klubu HC VERVA Litvínov i HC Litvínov, všem, kteří nám pomohli turnaj organizovat, protože bez této podpory by se u nás turnaj uspořádat nedal. Také děkujeme všem účastníkům i všem fanouškům, kteří dorazili na utkání. Byl to skvělý víkend a doufáme, že si ho všichni náležitě užili.“ dodává jeden z pořadatelů 8. ročníku Turnaje fanoušků v ledním hokeji.

Celkové umístění:
1. Sparta
2. Litvínov
3. Chomutov
4. Brno
5. Pardubice
6. Karlovy Vary
7. Hradec Králové
8. České Budějovice
9. Mladá Boleslav
10. Plzeň

Individální ocenění:
nejlepší brankář: Adam Pyščuk (Brno)
nejlepší hráč: Václav Materna (Litvínov)
nejlepší střelec: Tomáš Fejfar (Sparta)

Sestava HC CHEZA Litvínov: Jan Sokol, Ondřej Vlk – Tomáš Kunz, Dušan Hrdý, Josef Klečka, Jiří Truhlář, Martin Kusý, David Rejlek – Jan Švarc (C), Stanislav Švarc, David Dolák, Patrik Goltsch, Marek Šulc, Michal Klečka, David Malý, Václav Matějovič, Václav Materna, Radek Veverka.

Zdroj: HC Verva Litvínov

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář