Sport Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Na 31. ročníku Mezinárodního etapového cyklistického závodu žen Tour de Feminin 2018 triumfovala Američanka, Nosková skončila šestá

DĚČÍNSKO – Šluknovský výběžek znovu po roce hostil prestižní Mezinárodní etapový cyklistický závod žen Tour de Feminin (letos s podtitulem Memoriál Šárky Víchové), který se letos konal již po jedenatřicáté. Téměř 160 účastnic se utkalo o prvenství v kopcovité krajině Českého Švýcarska. Čtyřdenní závod rozdělený do pěti etap nakonec vyhrála Američanka Leah Thomas, nejlepší česká závodnice a vrchařská specialistka Nikola Nosková skončila na šestém místě.

Čtvrtečního zahájení se zúčastnil také hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček, který celý závod odstartoval. V neděli vítězkám poblahopřál náměstek hejtmana pro oblast školství, mládeže a sportu Petr Šmíd i krajský zastupitel Pavel Vodseďálek. Ředitel závodu Jiří Vích převzal z rukou náměstka hejtmana Petra Šmída certifikát o zařazení závodu do programu Rodinné stříbro Ústeckého kraje, kterého je tento cyklistický podnik součástí.

Závod se každoročně jede v oblasti Šluknovského výběžku. Tratě vedly centrem Národního parku Českého Švýcarska a Lužických hor. Start i cíl závodu byl v Krásné Lípě, závodnice při jednotlivých etapách zavítaly též do Jetřichovic, Varnsdorfu a také do Chřibské. Závěrečnou etapu s dojezdem na Křinickém náměstí v Krásné Lípě vyhrála před absolutní vítězkou z USA Belgičanka Sofie de Vuyst. Třetí dojela Ruska Elizaveta Oshurkova.

Od začátku historie Tour de Feminin stojí u rozvoje závodu její ředitel Jiří Vích, který dokonce v roce 2017 získal Cenu hejtmana Ústeckého kraje za zásluhy v rozvoji sportu.

Zdroj: Ústecký kraj

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Na 31. ročníku Mezinárodního etapového cyklistického závodu žen Tour de Feminin 2018 triumfovala Američanka, Nosková skončila šestá

  1. Pingback: sistem de filtrare

Napsat komentář