Auto-Moto Jihočeský Krimi Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Osobní automobil sjel do požární nádrže a skončil na střeše! Řidička i její spolujezdkyně se dostaly samy na břeh

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Havárii osobního vozidla, které sjelo do hasičské nádrže v obci Strážkovice, vyšetřují od rána trhosvinenští policisté. V 08:00 hodin přijal operační důstojník Integrovaného operačního střediska jihočeské policie oznámení o dopravní nehodě v obci Strážkovice.

Na místo vyslal trhosvinenské policisty, kteří zjistili, že v hasičské nádrži je havarované vozidlo, převrácené na střechu do vody a o dvě silně podchlazené ženy se již starají záchranáři. Jejich vytěžení zjistili, že řidička osobního vozidla tovární značky Škoda Fabia Combi, jela ve směru od Nové Vsi u Českých Budějovic, kdy při projíždění levotočivé zatáčky, která je v obci, pravděpodobně nepřizpůsobila rychlost a na zasněžené komunikaci vjela do hasičské nádrže. Jen díky duchapřítomnosti obou žen se jim podařilo z vozidla vyprostit a dostat se včas na břeh. Obě podchlazené je pak převezli záchranáři do blízké nemocnice.

Na místo byl následně povolán vyprošťovací jeřáb Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje k vytažení havarovaného vozu.

Připomínáme na opatrnost při jízdě po zasněžené komunikaci a řádné užití zimní výbavy!

Autor: por. Bc. Milan Bajcura

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář